Klimarealisme i medierne, Storme, Oversvømmelser og Tornadoer

Tyfoner

Vi har her på siden adskillige gange talt om hyppigheden af orkaner og storme i Atlanterhavet, og konstateret, at der ikke er blevet flere af dem, og ej heller er de blevet voldsommere henover de sidste 100 år eller mere.

Her er så en artikel, der kigger på hyppigheden af tyfoner i Stillehavet, baseret på japanske data. Viser de, at menneskenes udledning af drivhusgasser har ført til forøget hyppighed af tyfoner?

Fig. 1 viser antallet af årlige tyfoner i juli måned fra 1954 til nu. Der er stor variation fra år til år, men generelt en svag nedadgående tendens.

Fig. 1: Antallet af tyfoner pr. år i juli måned i Stillehavet, 1951-2021

Nu er juli jo kun én måned, så hvad hvis vi nu f.eks. tager første halvår? Fig. 2 viser resultatet for de samme år med antallet for januar-juli. Også her er der et svagt fald i det gennemsnitlige antal hen over årene.

Fig. 2: Antallet af tyfoner pr. år, januar-juli i Stillehavet, 1951-2021

Fig. 3 viser så resultaterne for hele året. Den nedadgående tendens er der fortsat.

Fig. 3: Totale antal tyfoner pr. år (hele året) i Stillehavet, 1951-2021

Endeligt er det opgjort, hvor mange tyfoner, der gik i land i Japan i den samme årrække, se fig. 4. Heller ikke her er der tale om nogen stigning, her er frekvensen nærmest uforandret.

Fig. 4: Antallet af tyfoner pr. år, der gik i land i Japan, 1951-2021

Der er således ikke noget belæg for, at den globale opvarmning ind til videre har ført til ”farlige klimaforandringer”, i hvert fald ikke, når det drejer sig om tyfoner i Stillehavet. Måske snarere det modsatte, ”klimaforandringerne” giver måske mildere vejr?

https://notrickszone.com/2021/08/13/hot-air-coming-from-ipcc-at-tropical-storm-levels-typhoons-trending-down-since-1951/

Del på de sociale medier

2 Comments

 1. Hans Henrik Hansen

  “Kan nogen henvise til artikler om dette emne?” – du kan prøve her:
  https://www.ipcc.ch/site/assets/uploads/2018/03/SREX-Chap3_FINAL-1.pdf

  På side 159 står at læse:

  “Natural variability combined with uncertainties in the historical data makes it difficult to detect trends in tropical cyclone activity. There have been no significant trends observed in global tropical cyclone frequency records, including over the present 40-year period of satellite observations (e.g., Webster et al., 2005). Regional trends in tropical cyclone frequency have been identified in the North Atlantic, but the fidelity of these trends is debated (Holland and Webster, 2007; Landsea, 2007; Mann et al., 2007a). Different methods for estimating undercounts in the earlier part of the North Atlantic tropical cyclone record provide mixed conclusions (Chang and Guo, 2007; Mann et al., 2007b; Kunkel et al., 2008; Vecchi and Knutson, 2008). Regional trends have not been detected in other oceans (Chan and Xu, 2009; Kubota and Chan, 2009; Callaghan and Power, 2011). It thus remains uncertain whether any observed increases in tropical cyclone frequency on time scales longer than about 40 years are robust, after accounting for past changes in observing capabilities (Knutson et al., 2010)”

  Der er også interessant information på den følgende side – men læs selv videre!

 2. Mogens Kjær

  Så vidt jeg husker siger meteorologerne i deres TV-kommentarer, at der ikke er blevet flere tyfoner, orkaner, hurricanes og lignende. Derimod siger de, at der er en tendens til at de bliver voldsommere. Kan nogen henvise til artikler om dette emne?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*