Klimarealisme i medierne, Original Temperatures

Kold sydlig halvkugle

Sydamerika har en meget streng vinter her i 2021. Der er slået adskillige kulderekorder rundt omkring, selvom det ikke er noget, man har set nævnt i medierne. De interesserer sig tilsyneladende kun for hedebølger.

Men området omkring det sydlige Brasilien har haft meget lave temperaturer, og flere steder i nabostaterne har man haft snevejr, hvilket ellers er en sjælden begivenhed på de kanter. Selv Buenos Aires har set sne. Det kolde vejr har mange steder varet i flere uger, og der er ikke tegn på, at det snart ophører.

Fig. 1: Temperaturudviklingen i 2021. Sort kurve: Global, rød kurve: Nordlige halvkugle, Blå kurve: Sydlige halvkugle. Kilde: Karsten Haustein

Det er interessant at se, at hele den sydlige halvkugle i år har haft en gennemsnitstemperatur på niveau med perioden 1981-2010, se fig. 1. Det er en tilstand, vi har været i siden juli 2020, og det vil sige, at der reelt ikke har været nogen opvarmning her de sidste 40 år.

Andre steder på Jorden har også oplevet koldere end sædvanligt vejr for årstiden, bl.a. den centrale del af USA og dele af Sibirien.

Fig. 2: Ændringer i solens aktivitetsniveau, historisk og fremskrivning til 2100

Artiklen her konkluderer, at de kolde og varme vejrlig, som vi ser rundt omkring på kloden skyldes en omlægning af jetstrømmene, der er fremkaldt af den lavere solaktivitet i forbindelse med det næste solminimum, som nogen siger ligefrem kunne føre til en ny mini-istid, se fig. 2.

Så galt går det forhåbentligt ikke.

https://electroverse.net/tropics-logs-second-coldest-temp-in-history-as-all-time-cold-sweeps-s-america/

Please follow and like us:
Del på de sociale medier

One Comment

  1. Erling Petersen

    Tak for endnu en god artikel Søren Hansen.
    Du skriver, at forhåbentligt får vi ikke en ny mini-istid.
    Jo, det tyder alt netop på, at vi gør!

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*