Klimarealisme i medierne, Tørke og Skovbrande

Tørke i Californien

Nu er den snart gal igen i Californien. Niveauet i vandreservoirerne er for nedadgående og det skyldes manglende nedbør, der så – selvfølgeligt – igen er forårsaget af klimaforandringerne. Det er vores skyld alt sammen.

Imidlertid hænger det ikke helt sådan sammen. Før 2016 havde Californien en længere tørkeperiode og det begyndte at blive ret kritisk. Men så slog vejret om, og vi fik to El Niño’er efter hinanden. En El Niño er netop karakteriseret ved, at der kommer meget nedbør i det vestlige USA. Der falder sne i bjergene og regn i mere lavtliggende områder. I 2019 blev det meddelt, at alle vandreservoirer i Californien var fyldt op, se fig. 1. Så ville der normalt være vand nok til fem års forbrug.

Fig. 1: Vandreserverne i Californien i juni, 2019

I 2020 kom vi over i en La Niña-tilstand og så blev regnen kraftigt reduceret, og man begyndte at tære på vandreserverne. Det skulle jo ikke være noget problem, her godt et år senere, men det har vist sig, at de californiske vandmyndigheder har besluttet, at der skal være en meget større gennemstrømning af vand i statens floder. Det betyder så, at store mængder vand er blevet tappet fra reservoirerne og fået lov til at løbe frit ud i havet. Formålet var at få laksen tilbage i floderne, der blev talt om måske 1000 laks.

Det må karakteriseres som et miljøtiltag med potentielt meget store negative konsekvenser. Der er ikke noget, der tyder på, at vi kommer tilbage til en El Niño situation lige foreløbigt.

https://californiaglobe.com/fl/ca-reservoirs-filled-to-top-in-2019-being-drained-by-state/

Del på de sociale medier

En kommentar

  1. Hans Henrik Hansen

    For blot FIRE år siden var det lige modsat!:
    “The area around a huge dam at California’s second-largest reservoir is in a state of emergency, with some 180,000 residents ordered to evacuate the area Sunday out of fears that part of Oroville Dam could fail. A glimmer of hope arrived late Sunday night, when officials said water had finally stopped pouring over the dam’s emergency spillway”

    https://www.npr.org/sections/thetwo-way/2017/02/13/514955209/signs-of-hope-at-oroville-dam-after-water-overflowed-emergency-spillway?t=1624987211907

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*