Havstigninger, Klimarealisme i medierne, Storme, Oversvømmelser og Tornadoer

Klimaforandringer: Blev orkanen værre?

Associated Press (AP), det amerikanske nyhedsmedie, har fremført i artikler, at orkanen Sandy, der ramte New York i 2012, var værre, end den ville have været, hvis det ikke var for klimaforandringerne. Meromkostningen pga. vores CO2-udslip opgøres til 8 milliarder dollars. Det er da et prismærke, der er til at forstå.

Det viser sig, at baggrunden for AP’s trompetstød er en artikel i Nature Climate Change. Her har forfatterne forklaret deres fremgangsmåde:

”Vi bruger en fintmasket dynamisk oversvømmelsesmodel og korrigerer for rumlige variationer, for at simulere Sandys maksimale oversvømmelse…”

Studiet er således ikke baseret på rigtige data, men derimod computersimulationer. Forfatterne når frem til, at vandstanden var ca. 10 cm højere, end den ville have været, hvis havniveauet ikke var steget pga. den globale opvarmning. De erkender også, at klimaforandringer ikke på nogen anden måde kan siges at have gjort Sandy kraftigere, end den ellers ville have været.

Så de 8 milliarder dollars skyldes altså en forskel i havniveau på 10 cm. Det lyder jo en anelse usandsynligt.

Fig. 1: Havniveauet målt i New Yorks havn, 1856-2021

Men problemet er jo også at påvise, at netop de 10 cm skyldes den CO2-fremkaldte globale opvarmning. Havniveauet ud for New York er blevet målt regelmæssigt siden 1856, og i hele perioden frem til nu har den årlige stigning været knap 3 mm (se fig. 1). Der er ikke tale om nogen acceleration, og tilbage omkring f.eks. år 1900 kan det jo ikke være CO2, der har forårsaget stigningen. Så hvordan man skiller de to effekter, den naturlige og den menneskeskabte, fra hinanden henstår i det uvisse.

Men det var en god historie AP kunne komme med.

https://climatechangedispatch.com/ap-writes-false-claim-that-climate-change-made-superstorm-sandy-more-damaging/

Del på de sociale medier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*