Klimarealisme i medierne, Storme, Oversvømmelser og Tornadoer

Oversvømmelser, hyppighed

Her er et videnskabeligt studium over, hvordan oversvømmelser har udviklet sig i løbet af de seneste 50-70 år. Det hævdes jo ofte i klimapropagandaen, at oversvømmelserne pga. klimaforandringerne er blevet meget hyppigere og meget mere alvorlige. Man hører tit påstande som f.eks., at ”nu har vi 100-års begivenheder hvert tiende år”, dvs. at de ekstreme hændelser, der tidligere kun indfandt sig en gang hver hundrede år, nu kommer meget hyppigere.

Undersøgelsen her, hvor en lang række veldokumenterede områder bliver gennemgået statistisk, viser et andet billede. Visse områder har ganske rigtigt set en stigning i voldsomhed af oversvømmelser (højere vandniveau). Men andre har haft en nedgang, se fig. 1. Alt i alt er der i gennemsnit tale om en nedgang.

Fig. 1: Alvorligheden af oversvømmelser, udvikling siden 1970

Ser vi på hyppigheden, får vi det samme billede. Nogle steder bliver oftere ramt af store oversvømmelser, mens de i andre områder er blevet mere sjældne (fig. 2). På verdensplan er der dog tale om at oversvømmelserne er blevet mindre hyppige. Det kan oversættes til, at det, der i 1970 var en 20-års begivenhed, nu kan forventes hver 41. år, mens tallene for 50- og 100-årsbegivenheder vil være hhv. 152 og 358 år!

Fig. 2: Hyppigheden af oversvømmelser af “50-års” kategorien, udvikling siden 1970

Det er jo gode nyheder, men ikke særligt godt, hvis man ønsker at piske en klimalarmistisk stemning op.

https://agupubs.onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1029/2020GL091824

Del på de sociale medier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*