Energipolitik, Klimarealisme i medierne

Slut med kul

“Fremtidige globale kulprojekter må aflyses omgående for at stoppe vores ‘livsfarlige afhængighed’ af fossile brændsler inden årtiets udgang,” sagde FN’s generalsekretær António Guterres,

“At udfase kul fra elproduktionen er det mest vigtige enkeltstående skridt vi kan tage for at gøre noget ved klimakrisen,” sagde han. Hans udmelding kom ved åbningen af en videokonference i foreningen PPCA, der er en gruppe af regeringer og virksomheder, der går ind for at stoppe brugen af kul i el-fremstillingen.

Guterres:

I dag anmoder jeg alle regeringer, private virksomheder og lokale myndigheder om at tage tre skridt:

  1. Aflys alle kommende globale kulprojekter og den dødelige afhængighed af kul.
  2. Stop al international finansiering af kulværker og
  3. Kickstart en global indsats for endeligt at organisere en retfærdig overgang (for kulindustriens arbejdere) ved at se på hvert enkelt anlæg, ét ad gangen.

Guterres opfordrede også til at give mere støtte til udviklingslandenes overgang til vedvarende energi. Han ville bede alle store og offentligt ejede banker – samt deres investorer og pensionskasser – om at flytte alle deres investeringer over i den nye økonomi baseret på vedvarende energi.

Han nævnte disse ting på et tidspunkt, hvor det er velkendt, at mange lande kæmper med  praktiske vanskeligheder i forbindelse med at sikre en stabil elforsyning til deres voksende økonomier, baseret på vedvarende energi.

Derefter talte flere af de andre deltagere og bakkede Guterres op. Ud med kul og ind med sol og vind, det har top prioritet for forretningsverdenen.

Det blev dog påpeget, at der må opnås bedre fodslag mellem privat og offentlig finansiering. Specielt fordi hidtil har der ikke været problemer i USA med at finde investorer til nye kulminer.

Vi må erkende, at FN – også – er hoppet med på klimavognen og tilsyneladende ikke baseret på nogen dybere indsigt – hverken i klima eller energiforsyning.

https://climatechangedispatch.com/u-n-chief-orders-cancelation-of-all-global-coal-projects/

Del på de sociale medier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*