Klimavideoer

Video: Robert Holmes

Her er et interview med den australske forsker Robert Holmes, der er fremkommet med nogle videnskabelige teorier, der ikke er så populære i klimakredse.

Grundlæggende afviser Holmes, at CO2 (og andre gasser) fungerer som klimagasser. De spiller f.eks. ikke nogen rolle i at holde jordens overfladetemperatur på det niveau, den har. I stedet er temperaturen en konsekvens af atmosfærens tryk og densitet. Holmes har sammenlignet med planeten Venus og månen Titan, og finder at deres temperaturer stemmer nøjagtigt overens med, hvad han kan regne sig frem til med sin model.

Når vi taler om temperaturændringerne i fortiden, påpeger Holmes, at IPCC kun regner med én eneste faktor foruden CO2, og det er solens 11-årige cyklus, der kun har en meget lille effekt. Derved ser IPCC slet ikke på de andre 10-15 naturlige cyklusser, der i virkeligheden er det, der styrer jordens temperatur og har gjort det i mange år.

Holmes er slet ikke bekymret over et fortsat storforbrug af fossile brændsler, han er straks mere betænkelig ved alle de miljø- og ressourcemæssige konsekvenser af en drastisk udbygning af vedvarende energi.

Del på de sociale medier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*