Klimarealisme i medierne, Original Temperatures

Globale temperatur

Her er så det i spænding ventede resultat for den globale temperatur for januar 2021, publiceret af Dr. Roy Spencer, på basis af satellitmålingerne fra UAH.

Lige nu har vi en kold vinter her i Danmark, og det har også været tilfældet i store dele af Nordamerika, Sibirien og langt ned i Europa – med sne i bl.a. Madrid. Selv i Saudi Arabien er der faldet sne.

Månedens resultat er da også en anomali på kun +0,12 grader. Det er et yderligere fald fra decembers allerede lave temperatur på +0,15 grader.

Nogen af jer kan måske huske, at tallet for december var +0,27, men forskellen skyldes, at man ved årsskiftet ændrede basis for anomalierne. Nu er udgangspunktet gennemsnittet for årene 1991-2020, tidligere var det perioden 1981-2010. Hvorfor man gør det, står ikke lysende klart.

Men det kan ikke skjule, at der er tale om et markant fald siden efteråret 2020, hvor temperaturanomalien lå oppe omkring +0,4 i flere måneder. Vi nærmer os niveauet fra den lange varmepause 1997-2014.

OK, et par enkelte måneder siger ikke noget om den mere langsigtede udvikling, men interessant er det da, specielt i denne La Niña-tid!

http://www.drroyspencer.com/latest-global-temperatures/

Del på de sociale medier

3 Comments

 1. Laila Birk Lund

  Hej.
  “Nogen af jer kan måske huske, at tallet for december var +0,27, men forskellen skyldes, at man ved årsskiftet ændrede basis for anomalierne. Nu er udgangspunktet gennemsnittet for årene 1991-2020, tidligere var det perioden 1981-2010. Hvorfor man gør det, står ikke lysende klart.”

  Hvis man ændre basis for anomalierne hver 10 år ( så man hele tiden analysere nye data i forhold til de sidst 30 år) er det så ikke en meget kortsigtet tilbageblik i temperatur man får, og hvis de data man får hele tiden er set i forhold til de sidst 30 år hvad bruger man så de data til.
  Vil det ikke svare lidt til at hvis man for eksempel fra tid til anden ændrede på skalaen, på den termometer man måler temperatur med.
  En anomali (unormal afvigelse) kan vel så kun ses i lyset af de sidst 30 år og afspejler derfor ikke på nogen måde en langsigtede temperaturmåling.

  • Søren Hansen

   Hej Laila,
   Du har en pointe, men det er ikke helt så slemt. Du kan jo stadigvæk se alle de gamle temperaturer fra før 30 år siden, og du kan sammenligne deres anomalier med de nuværende temperaturer. Forskellen på januar 1980 og januar 2020 bliver jo uændret, selvom de to tal er ændret. “Anomali” betyder vel bare “afvigelse”, den tager ikke stilling til om den er “unormal” eller ej.

 2. Michael Johansen

  Interessant at se trenden siden 2015…

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*