Klimavideoer

Video: Klimaschau nr. 10

“Klimaschau” er en ugentlig nyhedsudsendelse om klimaforskning, klimaforandringer og energisektorens omstilling til grøn energiforsyning.
Klimarealisme.dk bidrager med levering af danske undertekster. Slå ganske enkelt de danske undertekster til i videoens indstillinger (det lille tandhjul i højre hjørne) og glæd dig til en særdeles spændende oplevelse!

I denne 10. udgave belyser geolog og forsker Dr. habil Sebastian Lüning følgende emner:

  1. En italiensk forskergruppe fra Università della Basilicata i Potenza har gjort en særdeles interessant opdagelse, nemlig at store jordskælv følger efter udbrud af solvind, som formodes at kunne forandre det elektriske potentiale mellem ionosfæren og jordkloden.
  2. Kina er verdens største kuldioxid-udleder, siger en ny EU-kommissionsrapport. Kina udleder om året 11,5 milliarder tons CO2. Den planlagte udbygning af kulkraft i Kina over de næste år vil sandsynligvis føre til en yderligere stigning i CO2-udledninger per indbygger i folkerepublikken.
  3. Mere blæst fra syd afkøler det sydlige Polarhav. Sydpolarhavet omkring Antarktis er i de tre årtier fra 1982 til 2011 overraskende nok blevet køligere. I lang tid har klimaforskningen spekuleret på, hvorfor den globale opvarmning ikke nåede til denne verdensdel. Et forskerhold fra ETH Zürich og Princeton University håber nu at have løst mysteriet. Grunden til afkølingen skulle være stærke vinde fra syd.
  4. Et forskerhold fra Glasgow har dokumenteret et sneboldsystem i medforfatterskaber til FN’s rapporter. Dette betyder at ganske få videnskabsmænd havde en stor indflydelse på sammensætningen af forfatterskaren. Personlige netværk og medlemskaber i andre internationale organisationer spillede en stor rolle.                 
  5. Den New York baserede Startup-virksomhed “Air Company” har udviklet en metode til at producere CO2-negativ vodka.
Del på de sociale medier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*