Klimavideoer

Klimaschau Nr. 9

Her er så den næste video i serien Klimaschau, med danske undertekster.

I Klimaschau nr. 9 belyser Dr. Sebastian Lüning, geolog og klimaforsker, følgende nye forskningsresultater:

 1. De seneste tørkeperioder i den sydvestlige del af Tyskland er ikke usædvanlige og ligger indenfor den naturlige variation
 2. Ingen opvarmning er observeret i det centrale England over de seneste 15 år ifølge Met Office
 3. Der er ingen tendens til flere blokerende vejrsituationer ifølge en schweizisk forskergruppe
 4. Udbygning af vedvarende energikilder mellem 2010-2018 var et følge af offentlige tilskud, ikke af markedssucces, siger ny EU kommissionsrapport
 5. Fisk får større hjerner med klimaforandringerne, men bliver ikke klogere
Del på de sociale medier

One Comment

 1. Fritz Tandrup

  Kære Ulrike,
  Tusind tak for de danske oversættelser af Klimaschau. De fleste forstår for lidt tysk til at få udbytte af udsendelserne uden oversættelse.
  Jeg er selv nogenlunde tyskkyndig og har i nogen tid med fornøjelse fulgt tyske klimarealistiske sider. Desuden har jeg fundet den måske bedste klimarealistiske bog, jeg her set: “Unerwünschte Wahrheiten – Was Sie über den Klimawandel wissen sollen”, der udkom hen på året i 2020. Forfatterne er Fritz Vahrenholt og Sebastian Lüning. Sidstnævnte er netop den behagelige speaker i Klimaschau. Bogen er næsten fri for polemiske udfald og bygger på et solidt videnskabeligt grundlag. Henvisninger til den benyttede litteratur findes på en hjemmeside: http://www.unerwuenschte-wahrheiten.de, hvorfra man hurtigt kommer til de relevante artikler.
  Efter min mening er bogen bedre end Gregory Wrighstones “Inconvenients Facts, The Science that Al Gore doesn’t want you to know” fra 2017, som Morten Jødal har oversat til norsk for vores klimarealistiske venner i Norge. Bogen hedder her: “Motvekt, Fakta om klima”. Dens 120 sider er let at læse på engelsk eller norsk. Det kniber nok mere med de 350 sider på tysk af Fritz Vahrenholt og Sebastian Lüning.

  Mange hilsner
  Fritz Tandrup

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*