Klimarealisme i medierne, Original Temperatures

Varmere eller koldere?

Hockeystav-kurven viser os, at den opvarmning, vi har haft de seneste 50-100 år, er helt uden fortilfælde i de sidste 12.000 år, dvs. hele den mellemistid vi befinder os i nu. Oprindeligt gik kurven kun 500-1000 år tilbage i tiden, men nu starter den helt tilbage ved sidste istids ophør. Et ganske jævnt og meget svagt fald hen gennem årtusinderne og så den bratte stigning her i nutiden.

Men er det nu også hele sandheden? Artiklen her refererer en række undersøgelser fra forskellige lokationer, og her tegnes der et noget anderledes billede. Temperaturen lige nu er ikke på nogen måde specielt høj, tvært imod ser det ud til, at det har været betydeligt varmere i lange perioder af vores mellemistid.

Hvis man har mod på det, er der i artiklen et link til en oversigt over ikke færre end 1500 videnskabelige arbejder vedrørende den Middelalderlige Varmeperiode for ca. 1000 år siden og dækkende hele verden. Her er der masser af dokumentation for, at temperaturen den gang var lige så høj, som den er nu.

https://notrickszone.com/2020/12/18/dozens-of-scientists-reveal-most-of-the-planet-is-colder-today-than-most-of-past-8000-years/

Del på de sociale medier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*