Klimaadfærd, Klimarealisme i medierne

Kunstigt kød

Der reklameres meget for ”plantebaseret” kød. Det er noget, der er fremstillet af soyabønne-mel og andre interessante ingredienser og tilsat smagsstoffer, så det ligner kød.

Artiklen her gør opmærksom på, at alt kød er plantebaseret. Køerne på marken spiser græs og omdanner det til kød.

Plantebaseret kød skulle være mere CO2-venligt, men det kan man vist godt sætte spørgsmålstegn ved. Alle processerne med dyrkning af planterne, den kemiske omdannelse til kød og alle tilsætningsstofferne koster jo også udslip af CO2.

Mennesket er fra naturens side tilpasset til at spise kød. Det er netop den koncentrerede næring fra opvarmet kød, der muliggjorde udviklingen af vores store hjerner, der så har forsynet os med en slags intelligens.

Kunstigt kød vil aldrig være så sundt og nærende som det rigtige produkt.

https://climatechangedispatch.com/real-meat-vs-plant-based-meat-whats-really-greener/

Del på de sociale medier

8 Comments

 1. Sven Ove Thimm

  Egentlig er det vel i forhold til CO2 ligegyldigt om man spiser kød eller planter, konventionelt eller økologisk? Produktionen kan jo ikke afgive mere end det har taget fra atmosfæren (som også nævnt af Henning Jensen ovenfor). Fødevareproduktion indgår jo blot i det almindelige kredsløb. Det er kun landbrugets brug af fossilt brændstof der giver øget CO2. Noget andet er metan, men det kan der muligvis gøres noget ved, se
  https://www.dtu.dk/nyheder/Nyhed?id=%7B4B29FC16-170F-44FC-9B3B-F8B680C50C16%7D
  Prutter mennesker iøvrigt ikke mere, når de spiser meget planteføde?

 2. Hvad var det nu han hed, ham der sagde: “Det indeholder protein, kalk, jern, fosfor og B-vitaminer!”.

  Ohh joh… Vitalius hed han… i reklamerne for OTA Solgryn…
  Vi skal spise noget mere OTA Solgryn, så udleder vi også mere neutralt CO2.

 3. Henning Jensen

  Økologisk kødproduktion er ikke en god ide, da drivhusgas-udledningen (metan) derfra er ca. 50% højere. Det er vist almindeligt anerkendt.
  Dvs. hvis man overhovedet tror på, at kødproduktion er så skadeligt for klimaet.
  Jeg mener, at man i det regnskab glemmer, at de planter, dyrene har spist, har optaget en tilsvarende mængde CO2. Men det er en anden diskussion.

 4. Søren Hansen

  Hej Martin,
  Det er rigtigt at termitterne udleder meget CO2, men den kommer jo ikke fra fossile brændstoffer (kul, olie eller naturgas), men derimod fra planter og dyregødning. Det er et led i naturens egen omsætning og tæller derfor ikke med i CO2-regnskabet.

 5. Hvad så med alle termitterne der lever på jorden…de udleder noget med 10 gange mere CO2 end menneskene…skal de ogsaa udryddes.
  mere CO2 er godt for klimaet

 6. Jan Østergaard

  Her er et link til en fremragende side der belyser kødets velsignelser og veganere/vegetarers
  vildfarelser.
  https://www.diagnosisdiet.com/

 7. Allan Gorm Larsen

  Jeg spiser selv kød, og vil nødig undvære det. Hvis vi undlader kødet, så risikerer vi at få proteinmangel, som kød er det eneste som kan producere dette.
  Dog vil jeg sige at vi, landbruget, bør lægge produktionen om til økologi, hvorved dyrene vil kunne opnå optimale opvækstmuligheder, velfærd, hvorved vi også vil kunne sætte tænderne i kødet med god samvittighed. Dyr som har det godt, giver også bedre kød.
  Dyrene i naturen spiser jo også hinanden.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*