Ekstremvejr, Klimarealisme i medierne, Storme, Oversvømmelser og Tornadoer

Langsommere orkaner?

Der gøres mange forsøg på at påvise, at jordens vejr er blevet værre som følge af klimaforandringerne. Det gælder også f.eks. orkaner, hvor man gerne vil have os til at tro, at de er blevet hyppigere og voldsommere hen over årene.

Det kan dog relativt nemt tilbagevises ud fra de officielle vejrstatistikker. Der er ikke blevet flere af de værste orkaner, kategori 3-5. Måske har de anrettet mere skade, men det skyldes primært, at vi er blevet meget rigere og har mange flere ting, der befinder sig på orkanernes vej. Relativt set, i forhold til nationalprodukterne, har orkanerne kostet mindre i nyere tid end før.

Nu bliver der gjort et nyt forsøg. Teorien denne gang går på, at den varmere havtemperatur medfører, at orkanerne taber deres styrke langsommere, når de går i land, og derved anretter mere skade. Forskerne fremlægger et diagram, der viser, at 1 grads højere havtemperatur vil forøge den tid, det tager for orkanen at miste sin styrke, med 40 timer.

I vedlagte artikel har Judith Curry taget den teori ved vingebenet og fuldstændigt splittet argumentationen ad. Forfatterne havde f.eks. brugt de årlige gennemsnitstemperaturer, og hvis der i et år var mere end en orkan, så tog de gennemsnittet af henfaldstiden. Curry har nu gjort sig den ulejlighed at tage hver orkan for sig, og sætte dem op mod den faktiske samtidige temperatur, der jo svinger meget mere end de årlige gennemsnit. Resultatet ses i kurven her, og nu vil én grads temperaturforøgelse statistisk set ikke give nogen tidsforlængelse overhovedet, men hvis man endeligt vil, kan man ud fra kurven aflæse, at det højst drejer sig om en time eller to.

Desværre bliver der udgivet alt for meget forskning, der ikke bidrager med andet end at understøtte den rette lære mht. klimaet.

https://judithcurry.com/2020/11/17/slower-decay-of-landfalling-hurricanes-in-a-warmer-world-really/

Del på de sociale medier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*