Antarktis, Arktis, Klimarealisme i medierne

Polerne

For få tusinde år siden var CO2-indholdet i atmosfæren nede omkring 265 ppm, dvs. 150 ppm lavere end nu. Alligevel var der områder omkring Nordpolen, hvor det var meget varmere end i dag. Der var meget mindre is, men til gengæld træer og grønt helt oppe på en ø nord for Sibirien. I nutiden er der stort set ingen planter, og øen er omgivet af is det meste af året.

Samtidigt skete der dengang afsmeltning fra Antarktis i et omfang, der er meget større end på nuværende tidspunkt.

Artiklen her refererer en stribe forskningsresultater, der alle tyder på, at polerne var varmere for 2000-5000 år siden, men derefter blev meget koldere og nåede de temperaturer, vi kender i dag.

Alle disse temperaturændringer er sket uden tilsvarende variationer i indholdet af CO2 i atmosfæren. Så igen må man tvivle på CO2’s påståede altafgørende betydning for jordens klima.

https://notrickszone.com/2020/11/09/2-more-studies-affirm-nothing-unusual-or-unprecedented-is-occurring-in-polar-climates-today/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=2-more-studies-affirm-nothing-unusual-or-unprecedented-is-occurring-in-polar-climates-today

Del på de sociale medier

3 Comments

 1. Lars Thomsen

  CO2 er en drivhusgas, der er med til at give os en behagelig varme. Virkningen aftager dog hurtigt med stigende mængde og mere CO2 har i dag ingen mervirkning på temperaturen.

  De nævnte 265 ppm er målt i iskerner hvor forholdende og prøveudtagningen og målemetoderne sikrer et næsten uændret måleresultat uanset hvad. Ved polerne var der også i sin tid koldt med et relativt højt CO2 i vandet og tilsvarende lavt i luften.

  CO2 og klimasammenhæng er en tanke, der findes hos politikere, i medierne og så hos de der lever af det.

 2. Henrik Vedel

  Først steg temperaturen og derpå – mange år senere – steg CO2 indholdet i luften . Det er vel anerkendt af de seriøse forskere….?

  • Søren Ferling

   Det har i mange år været et af de gennemgående kritikpunkter mod CO2-teorien og fremgår af utallige fremstillinger.
   Begrebet ‘seriøse forskere’ et vist noget diffust i en sag, der er så politisk og hvor bevillinger og forskerkarrierer er så politisk styrede.
   Jeg har set tilhængere af teorien sige at den kritik er modgået og svaret på, men jeg har ikke set afvisningen selv.
   Jeg mener så heller ikke at IPCC arbejder med seriøs forskning, da de havde et bestemt formål med den helt fra starten – nemlig at se om man kunne finde en forbindelse mellem CO2 og klima og ikke andet.
   Seriøs forskning ville se bredere på problemet.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*