Klimarealisme i medierne, Ny Teknologi, Vind og Sol

Vedvarende energi, ressourcer

Artiklen her tager fat i det uhyrlige forbrug af mineraler, som en voldsom udbygning af den vedvarende energi vil medføre. Der skal brydes astronomiske mængder af diverse metaller og såkaldte sjældne jordarter.

For at skaffe materialer til et enkelt bilbatteri, der vejer 500 kg, skal der graves ca. 250.000 kg malm op fra minerne. 1 million elbiler vil således kræve udtagning af 250 millioner tons sten.

Ønsket om flere elbiler på vejene vil medføre en stigning i forbruget af disse eksotiske råvarer på mellem 200 og 8.000 %. Hertil kommer så behovene fra udbygningen med sol- og vindenergi, for slet ikke at tale om hvis man drømmer om lagring af elektricitet i batterier.

Minedrift er ledsaget af store miljøproblemer og mange steder i verden også farlige arbejdsforhold for de fattige mennesker, der arbejder i minerne.

Spørgsmålet er, om ikke den grønne omstilling går i stå, simpelthen på grund af mangel på de nødvendige materialer?

https://dailycaller.com/2020/10/27/green-new-deal-laws-of-physics/

Del på de sociale medier

2 Comments

  1. Søren Hansen

    Enig, men kemisk lagring er heller ikke uproblematisk. Der er enorme tab af energi ved løsninger baseret på brint eller elektrobrændsel (Power to X), jfr. debatindlægget fra lørdag d. 21/11. Vi ville ende med en hulens masse vindmøller og kun en lille sjat stabil elforsyning i den anden ende af ledningen.

  2. Lars Thomsen

    Nuværende batterier er ikke egnet for lagring af meget store mængder energi. Det kræver kemisk lagring.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*