Klimapolitik, Klimarealisme i medierne

Fremtiden for vedvarende energi

Hver anden person på jorden er blevet klimaekspert og ved at CO2 er den vigtigste faktor i udviklingen af jordens klima, og en reduktion vil redde os fra ødelæggende storme og havstigninger.  Hver anden borger ved også, at løsningen ligger lige for, der skal bare satses massivt på sol- og vindenergi, samt batteridrevne biler.

Og de tager fejl. I 2018 kom mere end 80 % af verdens energiforsyning fra fossile brændstoffer, mens sol og vind kun udgjorde ca. 2 %. Sandsynligheden for, at sidstnævnte kan komme til at spille en væsentligt større rolle, er meget lille. Både solcellernes og vindmøllernes effektivitet nærmer sig de fysiske grænser og ingen ny teknologi vil gøre det muligt for f.eks. en mølle at få endnu mere ud af den vind, der passerer den.

Problemet med sol og vinds svingninger kan ikke løses på nogen meningsfyldt måde. Artiklen viser et par eksempler fra Tyskland, dels en situation hvor der produceres alt for meget sol- og vindenergi, så landet må gribe til eksport (dvs. forære strømmen væk til naboerne), dels en situation hvor de to kilder absolut ikke bidrog med noget som helst.

Der tales meget om, at sol og vind kan producere energi billigere end konventionelle kraftværker. Det er dog ikke rigtigt, hvis man medregner alle omkostningerne til backup af deres forsyning. Jo mere vedvarende energi, der installeres, jo værre bliver situationen, og Tyskland er et godt eksempel på, hvor slemt det bliver, når udbygningen er gået for vidt.

Og backup fra batterier? Glem det. De sluger alt for mange ressourcer og energi ved fremstillingen og kan aldrig nå op i den skala, der skal til for at spille en rolle i en national elforsyning.

https://wattsupwiththat.com/2020/10/18/the-truth-behind-renewable-energy/

Del på de sociale medier

En kommentar

  1. I U.K. har man allerede forslået at de nye el-målere, som vi nu også er blevet tvunget til at få, burde kunne laves så man fra centralt sted kan slukke ned for strømslugende apparater hos forbrugeren hvis det skulle blive nødvendigt.
    Tak for kaffe.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*