Energipolitik, Klimarealisme i medierne

England i knibe

Det kan være farligt at gøre sig afhængig af import at elektricitet fra nabolandene, sådan som Danmark også har gjort.

England har satset massivt på vindenergi og har derfor et stort behov for at importere strøm, når vinden ikke blæser. Den import er i vid udstrækning blevet dækket ved fransk atomkraft (der jo også virker, når det ikke blæser).

Nu er der p.t. meget ballade omkring Englands udtræden fra EU, ”Brexit”, og parterne er stadigvæk ikke nået til enighed om betingelserne, bl.a. vedrørende adgang til britiske fiskefarvande.

Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, truer nu med at standse eksporten af strøm til England efter Brexit, hvis der ikke kommer nogen enighed. Så må de gode englændere jo takke deres præmiereminister Boris Johnson, mens de sidder i stearinlysenes skær.

https://wattsupwiththat.com/2020/10/21/french-president-macron-threatens-a-devastating-electricity-embargo-against-renewables-obsessed-britain/

Del på de sociale medier

En kommentar

  1. Sven Ove Thimm

    Lige nu er importen af el til England ikke særlig stor, så skaden vil være begrænset.
    Imidlertid dækkes manglende vind af naturgas, så hvis de insisterer på at være helt fri for fossile brændsler, vil de få et problem, hvilket vi nok også kan risikere at få, hvis vi vil være helt fossilfri.
    Man kan løbende følge med i forbrug og produktion af el i England på
    http://grid.iamkate.com/

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*