Debatindlæg, Klimaadfærd, Klimarealisme i medierne

Klimaskræk

Her er et indlæg, der blev sendt til Berlingske for snart to uger siden. Helt i tråd med redaktionens linje har avisen valgt ikke at bringe det, dels fordi det ikke er skrevet af en kendt person, og dels at der jo skulle være plads til f.eks. læserbreve om hundes skræk for fyrværkeri ved det tilstundende Nytår:

Klimapropagandaen er på det sidste blevet mere og mere skinger: ”Vi har 12 år tilbage at leve i”. ”Jorden går under om 10 år”. ”Alt levende vil blive udryddet om 8 år”.

Det har gjort mange mennesker oprigtigt bange, ikke mindst blandt de unge, der måske ikke er veluddannede nok til at gennemskue politisk agitation, når de møder den. Her følger nogle citater, der er fisket ud fra Facebook:

”Mange ting kommer ikke til at være de samme de næste par år, husk på at forskerne har sagt, at vi har 8 år tilbage, og så skal vi have sænket al udledning, ellers er vi døde.”

”Vi står over for en masseudryddelse og I [ældre] tænker ikke over, at I efterlader en ubeboelig planet til os unge og børn. Jeg er 23, og jeg havde glædet mig til, at jeg skulle ud og nyde verden.”

”Jeg har angst og ja, jeg ser ikke nogen grund til at hygge mig, når det hele er lort.”

”Jeg forstår simpelthen ikke, at I ikke vil redde fremtiden for os andre, så vi kan få børn og gøre de ting, I har oplevet.”

”Jeg vil altså hellere leve uden frygt for, at jeg skal oversvømmes, [rammes af] stormvejr, som vi aldrig har set før og skovbrande. Det er det, vi skal leve med, hvis vi ikke gør noget.”

Nogen vil måske mene, at det er nødvendigt at ”mobilisere” de unge for at opnå resultater i klimakampen. Men at indgyde dem frygt på den måde synes at skyde langt over målet. I sit glimrende indlæg fra Berlingske mandag redegør Ole P. Kristensen for FN’s nye rapport om vejrforårsagede katastrofer. Rapportens konklusioner overdriver helt uhæmmet (og modsiger dens egne tal) og i virkeligheden er følgerne af vejrbegivenhederne blevet mindre alvorlige i de sidste 20 år. Verden er ikke ved at gå under på nogen måde.

I samme avis tager Bjørn Lomborg fat i de uhyrlige udgifter, det vil medføre, hvis man prøver på kort sigt at nedsætte CO2-udledningerne drastisk. De står slet ikke mål med den eventuelle gevinst. Det er jo også den tankegang, regeringen følger, når den er tilbageholdende med at kaste sig ud i de helt store klimatiltag her og nu.

Så mon ikke vi skulle skrue ned for skrækkampagnerne og lade den unge generation nyde livet i ro og fred?

Del på de sociale medier

4 Comments

 1. allan astrup jensen

  Det er ikke kun Berlingske Tidende, der fracensurerer indlæg. Det samme gør BT. Jeg har flere gange skrevet til redaktionen og dokumenteret grafisk med officielle data, at det ikke er korrekt, som de skriver, at udbredelsen af den arktiske havis er formindsket alarmerende i år, og at isen snart er helt væk om sommeren. Fakta er, at der ikke har været en signifikant formindskelse i havisens udbredelse i de sidste 13 år dvs. siden 2007, kun nogle mindre variationer mellem årene, der derfor ikke kan skyldes den støt stigende CO2 koncentration i atmosfæren, men må være af andre og formentlig naturlige årsager. Kun i årene 2012 og 2020 var is udbredelsen mindre end i 2007. I alle de mellemliggende år var isudbredelsen større.
  Ingeniøren/Ing.dk er heller ikke bedre mht. censur. Selvom jeg er tidligere mangeårig fagmedarbejder og ofte blandede mig i debatten på sitet om klima og andet blev en af mine klimakommentarer på et tidspunkt slettet, så jeg stoppede med at læse og skrive på sitet og hjælpe journalisterne, når de ringede mig op for at få hjælp på andre områder. En af deres journalister, som jeg afslå at hjælpe i et af disse tilfælde, undersøgte sagen og meldte tilbage, at han ikke kunne forstå, at min harmløse kommentar var blevet slettet. Det kunne jeg naturligvis heller ikke! Medierne er desværre ikke objektive, men skriver det folk gerne vil høre/læse!

 2. Søren Hansen

  Tak for jeres kommentarer. Indlægget her var det seneste i en række, som jeg forgæves har sendt til Berlingske (+ et par stykker til Weekendavisen). Deres læserbrevsredaktører kan bare ikke lide klimaskeptiske indlæg (eller også er det undertegnede, de ikke kan lide – selvom jeg har været abonnent i over 25 år på begge aviser). Jeg læser ikke andre aviser, og vil derfor ikke sende noget til dem.
  Men I opfordres selvfølgeligt til at dele links til ovenstående indlæg og meget af det andet vi har på siden her.

 3. Svend Stouge

  Et forslag:
  Lav nogle ændringer i ‘stilen’ af teksten henimod en noget mindre ‘agressiv’ tekst – især starten kan potentielt ‘irritere’ en ‘følsom’ redaktør – men bevar pointen og send bidraget til en anden avis.

 4. Jeg gik sådan rundt og troede at alle havde mulighed eller skulle gives mulighed for at ytre sig. Speciel hvis det kunne såre nogen. Det må derfor være et mysterie hvorfor Berlingske ikke bringer det nævnte læserbrev.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*