Klimarealisme i medierne, Vind og Sol

Findes “ren energi?”

I perioden 2011 – 2018 har verden brugt 3.660 milliarder dollars på klimatiltag. Det svarer til ca. 20.000 milliarder danske kroner. Heraf er 55 % blevet brugt på opstilling af vindmøller og solceller. Og dog udgør vind og sol stadigvæk kun 3 % af den globale energiforsyning. Man spørger sig selv, hvordan disse kilder nogen sinde kan komme op i nærheden af at dække hele jordens energibehov.

Det viser sig nu, at f.eks. vindmøller alligevel ikke er så CO2-neutrale som forudset. Fremstillingen har naturligvis kostet masser af energi, men dertil kommer, at området omkring vindmøller bliver varmet op, hvilket f.eks. kan give uddrivelse af CO2 fra jorden.

Vindmøller og solceller koster mange flere ressourcer pr. produceret energienhed, end hvis man byggede et konventionelt kraftværk med samme effekt, og sidstnævnte kan endda give en stabil el- og varmeforsyning. Sol og vind optager også langt større arealer, der igen har indflydelse på naturen. Sol og vind kræver backup, men løsninger med batterier er alt for dyre og kræver igen store arealer.

Endeligt påpeges det, at CO2-skatter vil gå hårdest ud over de fattige dele af verdens befolkninger.

https://wattsupwiththat.com/2020/10/07/surprising-science-theres-no-such-thing-as-clean-energy/

Del på de sociale medier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*