Energipolitik, Klimarealisme i medierne

Miljøfolk for atomkraft

Miljøbevægelserne er begyndt at vende sig imod den vedvarende energi. Det skyldes bl.a. det store forbrug af dyre, eksotiske metaller og de såkaldte sjældne jordarter. Minedriften for at fremskaffe disse materialer er alt andet end venlig over for naturen og miljøet.

Samtidigt er det erkendt, at f.eks. solcelleanlæg lægger beslag på enorme arealer, hvor naturen må vige og der bliver et goldt landskab tilbage. Planer for nye anlæg har mødt modstand fra miljøorganisationer.

Nu er der også begyndt at komme demonstrationer for atomkraft. I Tyskland er man ved at udfase atomenergien og regner med at lukke de sidste 6 atomkraftværker, selvom de er i fortrinlig stand og har mange års levetid tilbage. Men nu bliver planerne mødt med protester fra forskellige aktivister. Som noget nyt er medierne begyndt at omtale disse protester i positive vendinger. Der er jo ingen tvivl om, at Tyskland uden atomkraft vil have massive problemer med sin energiforsyning, og den erkendelse er åbenbart ved at brede sig.

Artiklen er skrevet af Michael Shellenberger, hvis nye bog: ”Apocalypse Never” er blevet anmeldt her på siden for nyligt.

https://climatechangedispatch.com/as-green-energy-flounders-environmentalists-embrace-nuclear/

Del på de sociale medier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*