Klimapolitik, Klimarealisme i medierne

Organisationers medløberi

Adskillige højt respekterede organisationer for fagfolk hopper i disse år med på klimabølgen. En lang række foreninger har udsendt erklæringer, der fuldt støtter klimasagen og maner til begrænsninger i CO2-udslippene. Det interessante her er, at foreningernes medlemmer i mange tilfælde slet ikke er enige i disse erklæringer, men de bliver ikke spurgt, før erklæringerne udsendes.

Nu er det IChemE’s, (den Internationale Kemiingeniørforenings) tur. Bestyrelsen har fået fremstillet et forslag til erklæring, men har dog i dette tilfælde valgt at udsende den til en kreds af medlemmer. Derved har Klimarealismes hollandske søsterforening, CLINTEL fået fat i udkastet og har mange alvorlige indvendinger og kommentarer.

Erklæringen er fuldt på IPCC’s linje, og det understreges, at det er afgørende at holde temperaturstigningen under Paris-aftalens 1,5 grader.

CLINTEL er nådesløs i sin kritik. For det første har Paris-aftalen ikke talt om 1,5 grader, men derimod om 2. For det andet er hele erklæringen ren me-too uden nogen form for selvstændig stillingtagen, uagtet at foreningens medlemmer er nogle af de bedst kvalificerede til at have en nuanceret mening om spørgsmålet. CLINTEL slutter med en række spørgsmål, som IchemE bør overveje, inden det fyrer sin erklæring af.

Nu er det jo spændende, hvad der kommer ud af det.

https://wattsupwiththat.com/2020/09/02/challenging-icheme-climate-scaremongering/

Del på de sociale medier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*