Energipolitik, Klimarealisme i medierne

Kulforbruget vokser

Stik imod alle ønsker og drømme er kulforbruget i verden steget hurtigere end f.eks. olie over de sidste 50 år. Andelen af kul i den samlede energiforsyning er vokset, fra 24 til 27 %, mens andelen af olie er faldet fra 46 til 32 %.

Årsagen er ikke overraskende, at kul er meget billigere pr. leveret energienhed end olie. Masser af kraftværker og f.eks. cementfabrikker har stillet om fra olie til kul, med store årlige besparelser til følge, og det selvom kul kræver betydelige investeringer i nye møllerier på anlæggene.

Kina har været førende i udbygningen af kulforbruget, men Indien og Mellemøsten er gået samme vej. Det opvejes i mindre grad af nedgangen i Europa og USA.

http://www.thegwpf.com/coals-share-of-global-energy-supply-has-been-increasing-for-50-years/

Del på de sociale medier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*