Klimapolitik, Klimarealisme i medierne

Kul i Afrika?

For at komme fattigdom og politisk uro til livs i Afrika er det nødvendigt, at befolkningen får adgang til en stabil forsyning af elektricitet. Det er den hurtigste vej til en bæredygtig økonomisk udvikling.

Sol og vind duer ikke på egen hånd, pga. deres ustabilitet. Det kan ikke nytte noget, at der er længere perioder uden strøm i stikkontakterne, hvilket ellers uvægerligt er resultatet af en kraftig satsning på vedvarende energi i udviklingslande.

Kun kulfyret elektricitet er en realistisk mulighed på kort sigt for Afrika. Kullene er billige og tilgængelige i rigelige mængder, og i moderne kraftværker kan de afbrændes uden at det giver anledning til luftforurening – på nær selvfølgeligt udledningen af CO2.

Flere afrikanske lande investerer allerede i kulfyrede værker, og flere vil følge efter.

Del på de sociale medier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*