Klimapolitik, Klimarealisme i medierne

Dødsfald pga. klimaet?

Japan havde en hedebølge i 2018, hvor over 1000 mennesker desværre omkom pga. varmen. Det blev så af meteorologerne udråbt til at være en følge af klimaforandringer. Uden disse ville vejret aldrig kunne blive så varmt.

Japans Meteorologiske Institut har åbnet en ny gren i faget, kaldet ”Attribution Science” eller ”Henførelses-videnskab”, som handler om, at man skal undersøge, om klimaforandringerne er årsag til diverse hændelser i vejret. Til det formål lader man klimamodeller simulere fortiden og ser, hvordan de passer med virkeligheden, med eller uden CO2-fremkaldt opvarmning.

Sjovt nok er det kun ved varmerekordbegivenheder, at der tales om klimaforandringer, aldrig ved kulde. Her i Danmark blev den varme og tørre sommer i 2018 udråbt til en følge af den globale opvarmning, og det blev hævdet, at sådan ville somrene være i fremtiden. Det passer så ikke helt med, hvad vi så i 2019 og slet ikke i år.

Artiklen her nævner, at ”Henførelses-videnskab” ville være mere værdifuld, hvis den akkurat kunne forudsige fremtidens vejr, bare de næste par år, i stedet for kun at kigge i bakspejlet.

https://wattsupwiththat.com/2020/07/25/slate-the-first-undeniable-climate-change-deaths/

Del på de sociale medier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*