Klimarealisme i medierne, Tørke og Skovbrande

Myten om europæisk tørke

Det hævdes ofte, at den globale opvarmning har medført forøget tørke, bl.a. i Europa. Klimaforandringer er jo normalt altid til det værre.

Nu har forskere i et nyt studie påvist, at der ikke er tale om hverken mere eller mindre tørke i Europa i perioden 1850 – 2018. Der er store udsving fra år til år, både lokalt og i hele området, men ikke nogen statistisk udvikling over længere tid.

Den danske varme og tørre sommer i 2018 blev udlagt som ”bevis” på klimaforandringer, og den gang blev det spået, at sådan ville det blive i de kommende år. Hvis man kigger ud af vinduet i disse dage, må det vist konkluderes, at der ikke er meget ”klimaforandringer” at se.

LINK, til originalartikel på Notrickszone

Please follow and like us:
Del på de sociale medier

One Comment

  1. Jan Williams

    Ja, året 2018 blev udlagt som bevis på klimaforandringerne, men historien om tørke i Nordeuropa fortæller noget andet, nemlig at den slags langvarig tørke sommeren over ikke var et enkeltstående fænomen.

    Eksempelvis var sommerhalvåret i 1868 tørlagt fra medio april til slutningen af august uden mindste regn, som fik til følge at befolkningen efterfølgende gik ind i vinterhalvåret uden høstede afgrøder. Folk i Sverige døde af sult, mens andre overlevede på birkebak og dyrene blev slagtet i hobetal idet man ikke havde foder til dem.

    Dengang troede langt de fleste jo på Gud og betragtede den tørkelagte sommer som en straf, i dag er Gud erstattet af en anden religion, nemlig “klimareligionen” og denne religion har det som alle andre religioner, at videnskaben tilsidesættes og erstattes af tro.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*