Klimarealisme i medierne, Tørke og Skovbrande

Myten om europæisk tørke

Det hævdes ofte, at den globale opvarmning har medført forøget tørke, bl.a. i Europa. Klimaforandringer er jo normalt altid til det værre.

Nu har forskere i et nyt studie påvist, at der ikke er tale om hverken mere eller mindre tørke i Europa i perioden 1850 – 2018. Der er store udsving fra år til år, både lokalt og i hele området, men ikke nogen statistisk udvikling over længere tid.

Den danske varme og tørre sommer i 2018 blev udlagt som ”bevis” på klimaforandringer, og den gang blev det spået, at sådan ville det blive i de kommende år. Hvis man kigger ud af vinduet i disse dage, må det vist konkluderes, at der ikke er meget ”klimaforandringer” at se.

LINK, til originalartikel på Notrickszone

Del på de sociale medier

En kommentar

  1. Jan Williams

    Ja, året 2018 blev udlagt som bevis på klimaforandringerne, men historien om tørke i Nordeuropa fortæller noget andet, nemlig at den slags langvarig tørke sommeren over ikke var et enkeltstående fænomen.

    Eksempelvis var sommerhalvåret i 1868 tørlagt fra medio april til slutningen af august uden mindste regn, som fik til følge at befolkningen efterfølgende gik ind i vinterhalvåret uden høstede afgrøder. Folk i Sverige døde af sult, mens andre overlevede på birkebak og dyrene blev slagtet i hobetal idet man ikke havde foder til dem.

    Dengang troede langt de fleste jo på Gud og betragtede den tørkelagte sommer som en straf, i dag er Gud erstattet af en anden religion, nemlig “klimareligionen” og denne religion har det som alle andre religioner, at videnskaben tilsidesættes og erstattes af tro.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*