Klimarealisme i medierne, Vind og Sol

Havvindmølleprojekt i USA

Det er ikke kun i Danmark og Europa at udviklingen med vindmøller er gået grassat. Her er en historie om en storstilet plan for havvind i Atlanterhavet ud for USA’s kyst.

Der er planlagt intet mindre end 5 GW kapacitet, så parken er større end Danmarks nye ”energiøer”. Artiklen beskriver problemet med vindstille vejr meget fint og påpeger, at i det påtænkte område kan vinden udeblive i en uge eller mere ad gangen. Det kræver jo seriøs backup.

Men i tilgift har området også hyppige storme eller tornadoer, hvor vindhastighederne langt overskrider, hvad møllerne kan klare. Møllerne skal i disse tilfælde stoppes – og så har man heller ikke nogen strøm i stikkontakterne. Tilmed er det et åbent spørgsmål, om de overhovedet vil overleve en kraftig tornado, selv om man stopper dem. De skal i hvert fald være stærkere bygget end dem, vi har her i Europa.

LINK, til originalartikel på cfact.org

Del på de sociale medier

En kommentar

  1. Ian Ditlevsen

    Sådanne tre vinger på en havvindmølle vejer tilsammen 75 ton og hertil kommer resten af møllen. Det siger noget om de kræfter og det ingeniør arbejde, der er i spil.

    Utroligt det overhovedet kan lade sig gøre!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*