Havstigninger, Klimarealisme i medierne

Havniveauet


Konventionel klimavisdom siger, at gletsjere og indlandsis smelter, bl.a. på Grønland og i Antarktis, og resultatet er en accelererende stigning i havniveauet på hele kloden. Stigningen har i princippet fundet sted, lige siden den sidste istid sluttede.

At havet stiger i vores tid, er der ikke uenighed om, men om det ligefrem går hurtigere nu, er mere usikkert. Man har målt havniveauet ved hjælp af faste bøjer i 100 år eller mere. De har vist en jævn stigning. For 30 år siden begyndte man også at benytte satellitmålinger, og deres resultater viser en større stigning end bøjernes. Hvorfor, det er tilfældet, er ikke afklaret endnu.

Nu er der offentliggjort en ny videnskabelig artikel, der sår tvivl om, hvorvidt havniveauet har været stigende hele tiden siden istiden. Noget tyder på, at niveauet f.eks. for 200 år siden var højere end i dag, og i perioder længere tilbage i historien er der data, der tyder på et højere niveau.

Så også her skal man tage klimabudskaberne med varsomhed.

LINK, til originalartikel på climatedepot.com

Del på de sociale medier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*