Ekstremvejr, Klimarealisme i medierne

Antallet af tornadoer i USA er ikke stigende

Den globale opvarmning skulle føre til flere, større og mere ødelæggende storme (hurricanes, tornadoes), som årene går. Årsagen skulle være, at den varmere luft indeholder mere energi og derfor kan tilføre mere kraft til stormene. Selveste Al Gore fremførte påstanden i sin bog ”En Ubekvem Sandhed”.

Deri hævder han, at i 2004 blev rekorden for antallet af tornadoer nogensinde i USA slået. Det er dog ikke, hvad tallene viser. 2004 var langtfra året med flest tornadoer. Der har heller ikke været nogen stigning i antallet, og hvis man kun kigger på de kraftigste, viser de en faldende tendens siden 1954. Faktisk er der noget, der tyder på, at der generelt er blevet færre tornadoer, fordi man for år tilbage ikke havde nutidens avancerede radarovervågning og derfor nok ikke fik talt alle tornadoer i øde områder med. Megen snak om klimaforandringer kan i virkeligheden afvises blot ved at kigge nærmere på de officielle vejrstatistikker.

LINK, til originalartikel på climaterealism.com

Del på de sociale medier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*