Siden marts er den globale havtemperatur faldet. Nedgangen dækker over fald i troperne og på den sydlige halvkugle, mens der har været en mindre stigning på den nordlige halvkugle.
Havtemperaturen har været meget svingende de sidste 25 år, bl.a. forårsaget af El Nino’er, men også andre faktorer har spillet ind.
Det er interessant at se, hvordan temperaturudviklingen er forskellig for de to halvkugler og bæltet omkring ækvator. Stigningen over de 25 år er således noget større på den nordlige halvkugle end på den sydlige. Årsagerne er tydeligvis mange og komplekse.
https://rclutz.wordpress.com/2020/07/14/ocean-temps-dropping-june-2020/
Kloden køler stille og roligt ned, efter vi har reduceret udledningen af vanddamp over tropopausen væsentligt. Vi ser den største forskel på den sydlige halvkugle og specielt på antarktis nu, fordi det er vinter der.
Den reducerede albedo fra den manglende vanddamp er kun effektiv i de lyse timer, hvorimod den reducerede drivhuseffekt fra den manglende vanddamp forøger udstrålingen døgnet rundt.
Hvis ikke luftfarten bringer udledningerne af vanddamp tilbage på niveau før corona, vil vi se den samme forskel på nordlige halvkugle og specielt på arktis, når vinteren flytter herop.