Klimaadfærd, Klimapolitik, Klimarealisme i medierne

Våde drømme

Der findes en sammenslutning af byer, der kalder sig C40. Her foreslås og søsættes en masse initiativer, der skal medvirke til at afværge ”klimakrisen”. Der bestilles rapporter om forskellige aspekter af sagen fra universiteter eller konsulenter. Et gennemgående tema er, at der nødvendigvis må være tale om drastiske indgreb over for almindelige menneskers muligheder for at leve det liv, de gerne vil. Således kan man på hjemmesiden finde følgende besked:

For at forblive under 1,5 graders temperaturstigning skal de gennemsnitlige årlige udledninger pr. indbygger i C40-byerne falde fra over 5 t CO2 til 2,9 t i 2030. For de mere velhavende, højt-udledende byer, betyder det en omgående og stejl nedgang fra de nuværende udledningsniveauer.

Charles Rotter fra WUWT har skrevet en artikel om emnet, inspireret af en C40-rapport fra 2019, der specielt handler om byernes indirekte udledninger, dvs. fra alle de ting, byens indbyggere køber udefra. Det kan jo godt være, at man har en elektrisk varmepumpe i sit hus i byen, men hvad med alle udledningerne fra bilen, oksekødet, tøjet, flyrejserne osv.?

Rapporten fra 2019 lægger ud med de nødvendige fald i udledninger fra C40-byerne Her er det altid sjovt at se, hvordan den slags fjerner sig mere og mere fra virkeligheden. Fig. 1 viser den ”nødvendige” udvikling i CO2-udledningerne, hvis vi skal overholde Paris-målet på de 1,5 graders temperaturstigning. Man ser, hvordan kurverne topper allerede i 2019. Det skete vist ikke.

Fig. 1: Fire forskellige måder at nedbringe CO2-udledningerne på i C40-byerne, hvis vi skal nå Paris-målene, i gigatons.

C40 rapporten har en foromtale på hjemmesiden, og her finder man bl.a. skemaet vist her som fig. 2. Her er oplistet alle de reduktionsmål, som skal trækkes ned over ørerne på byernes stakkels indbyggere. Inden 2030 skal de således have reduceret deres indkøb af nyt tøj med 37%, De skal spise meget mindre kød, så udledningerne herfra reduceres med 36%, de skal flyve 18% færre ture, og 24% af dem skal aflevere bilen. I 2050 er det naturligvis meget værre.

Fig. 2: Alle C40-byernes drømme om reduktioner

I selve rapporten er alle visionerne oplistet i detaljer, her hedder det f.eks. om madvanerne:

Det ambitiøse mål for ændringen af kostvanerne er baseret på en total afskaffelse af kød og mejeriprodukter. Det er i overensstemmelse med det faktum, at disse typer fødevarer medfører de højeste niveauer af udledninger, og at de ikke er nødvendige for menneskenes helbred, bare der er erstatninger, der sikrer en tilstrækkelig ernæring.

Således drømmes der på kraft hele vejen igennem. Umiddelbart er det ikke til at se, at man har spekuleret på, hvilke metoder, der skal tages i brug for at gennemtvinge den slags ændringer over for folk. Tiltagene er jo helt sikkert ikke gennemførlige ad frivillig vej. Der skal håndfaste metoder til, f.eks. når man skal udvælge de 24% af befolkningen, der ikke længere skal have bil. Det kan naturligvis gøres ved drakonisk hævede afgifter, men så vil det jo være et tiltag, der gavner eliten og går ud over de mindre velstående. Men det er måske netop tanken?

Charles Rotter er ikke i tvivl om, at dette her handler om at tiltage sig den absolutte magt og få beføjelser til at kontrollere folks liv i stort og (navnlig) småt. Det klør i fingrene på bureaukrater og folk på venstrefløjen for at ”løse” alverdens problemer med regler, begrænsninger, forbud osv.

Undertegnede er ikke så sikker på, at motivet udelukkende er ønsket om magt. Tværtimod er meget af den politik, der føres ud i livet fra EU’s eller regeringens side, drevet af en ambition om at ”gøre noget” ved ting, der ikke ser ud til at fungere så ideelt, som man kunne drømme om.

Her drejer det sig om at ”redde” klimaet, og det ser jo ud til at være en værdig sag. Der er jo en hel ”videnskab”, der har udmalet truslerne med store bogstaver, og nu må der handles. Det er til folks eget bedste, at de ikke længere må købe det tøj, eller den mad, som de gerne vil.

Man ser ofte argumentet, at alternativet er meget værre. Hvis vi bare fortsætter med at spise oksekød og ost, så bliver vi ramt af klimaforandringerne, med død og ødelæggelser til følge. Ønsker vi det? spørges der retorisk. Og så længe man som borger ikke selv har sat sig ind i sagen, vil det mange gange synes at være det letteste at ”lytte til videnskaben” og følge dens ”anvisninger” – uanset hvor absurde eller ubehagelige de måtte være.

Den eneste vej ud af suppedasen her er oplysning, oplysning og atter oplysning – til så bred en kreds af mennesker som muligt. Her kan læseren af denne hjemmeside hjælpe til. Spred budskabet!

Del på de sociale medier

11 Comments

  1. JENS JAKOB KJÆR

    Glem ikke at Aalborg Universitet, som er finansieret af sagesløse danske skatteydere, har været en drivende kraft i klimavanviddet.

  2. Hugh Sharman

    Thanks very much Søren!
    As a long time resident in Nørresundby, I feel outraged that neither Nørresundby nor Aalborg are listed at https://www.c40.org/cities/!
    Who on Earth do they believe they are?
    😂😂😂

  3. Per Bjerring-Jensen

    Det er fint at der er nogen, der ønsker at konfrontere politikere og embedsmænd med de tiltag og ønsker de har for ændringer i folks livsmønster. Jeg er bange for at der skal mere til end det skrevne ord; der skal en medie dækning til for at få den ‘almindelige’ dansker op af sofaen.
    Så længe der er mad på bordet, diesel på bilen og løn hver måned, er den ‘almindelige’ dansker fuldstændig ligeglad med hvad der planlægges for dem i fremtiden. Først når skaden er sket, vil de komme ud af starthullerne og forlange at få deres ‘gamle’ liv tilbage.
    Jeg har foreslået det før og jeg vil gerne foreslå det igen; vi bør alarmere DK4, oprette vores egen radiostation eller gennem andre kanaler forsøge at fange danskernes opmærksomhed. Drømmescenariet er at man i den bedste sende-tid kunne fa Lars Tvede til at lave en udsendelse, som senere kunne blive udbredt på you tube fordi danskernes syn på DR og TV2 kender vi udmærket.
    Hvem henvender sig til Klimarealisme’s redaktion og får dette arrangeret hurtigst muligt?

  4. JENS JAKOB KJÆR

    Sagt i bibelske termer; de godtroende, klimatroende offerlam tror der venter dem et grønt paradis, men deres hyrde Lucifer leder dem direkte til slagtebænken.

  5. C40 rapporten fra 2019 undlader at nævne CO2-udledningerne fra fyring med træbrændsel. Al biomasseafbrænding blev i 2006 fredet i de prestigefulde IPCC-guidelines (regnskabsteknisk skulle CO2-udledning tælles i skovsektoren). C40 holdt sig til denne manipulation. Kritisk set, er det klart at disse smuthuller skulle få flere lande med i Kyotoprocessen, hvor den første periode med BINDENDE reduktionsmål var fra 2008 til 2012. Om misbrug af samme dogme i den danske omlægning fra kul til (importeret) skovbiomasse se http://www.davidpublisher.com/Public/uploads/Contribute/6045bb3c690e8.pdf

  6. It’s a MASSIVE HOAX to Control humanity, It’s always the murdering globalist, and it goes back to Rome…. The Club of Rome climate HOAX 1968… NO carbon we die…

  7. Michael Rasmussen

    Oftest er det den mest logiske forklaring der er den rigtige.
    Hvem har gavn af at den Vestlige verden ødelægger sig selv?
    Det har hrr. Putin, Kina og Nordkorea først og fremmest.
    Derfor er det yderst sandsynligt at de gør alt for at fremme klimahysteriet,- og sikkert også alle de andre mærkelige som foregår for tiden i “den offentlige mening”.
    Jeg vil garantere at der også bliver betalt for det på en eller anden måde derfra.
    Hvem vil ellers ofre hele befolkninger uden selv at få noget ud af det?

  8. Michael Johansen

    Befolkningen aner ikke hvad der er planlagt for dem. København er med i C40.
    Specielt kvinderne vil nok gå i stort oprør. I tabel 29 i rapporten har man lavet ovenstående % om til reelle tal, og under det ambitiøse mål står der bl.a.:
    “3 units of new clothing per capita per year”
    og
    “One short haul flight per person every 3 years”
    og så også lige:
    “No private vehicles”

  9. Hans Peder From

    https://www.youtube.com/watch?v=bqSkbHKSnjI

    Robert F Kennedy jr om vejrmanipulation

  10. Hans Peder From

    https://celiafarber.substack.com/p/murder-always-happens-for-a-reason

    Nu om dage er vejret noget der “sker” på mange måder og af mange grunde.

  11. Hans Chr Overgaard

    Tak for indlæg og opfordring til oplysning om de her horrible politiske beslutninger i mørket og bag om befolkningernes ryg. Oplysning er ikke nok, de valgte politikere skal konfronteres med deres involvering i det her samarbejde C40. Det er Københavns kommune, dvs byens overborgmester, som skal konfronteres – og ligeledes de danske virksomheder og organisationer, som finansierer og støtter foretagenet. Det hele fremgår af C40’s hjemmeside.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*