Energipolitik, Klimarealisme i medierne

Skør guvernør

Joe Bidens beslutning om ikke at genopstille til præsidentposten har naturligvis givet næring til spekulationer om hvem, der kunne tænkes som en afløser. Her i de danske medier har man – forudsigeligt nok – nævnt vicepræsidenten Kamala Harris og så Californiens guvernør, Gavin Newsom. De er begge venstreorienterede – det kan danske journalister jo godt lide – og Newsom har udmærket sig ved en kolossal klimabevidsthed, der har sat sig meget tydelige spor i det californiske landskab og samfund.

Ronald Stein har nu skrevet en artikel om guvernøren, og påpeger, at i en meningsmåling blev Newsom udpeget til at være den mest upopulære af slagsen i USA i øjeblikket. Årsagerne er primært hans mange politiske initiativer i forbindelse med klimaet og omlægningen af Californiens energiforsyning. Resultatet har bl.a. været, at Californien har USA’s højeste priser på el, naturgas og benzin.

Stein indleder med at gøre opmærksom på nogle simple fakta. Vores moderne samfund kan slet ikke undvære de fossile brændstoffer og især olien er livsnødvendig som råvare til en meget lang række produkter, som er uomgåelige hvis vores fødevareforsyning, hospitaler og øvrige samfund skal fungere. Samtidigt er den Vestlige Verdens selvpineri med klimamål og grøn omstilling totalt nyttesløs, fordi resten af Verden slet ikke er med på den galej, og det, vi måtte kunne nedbringe CO2-udledningerne med, blegner i sammenligning med den fortsatte stigning i samme på globalt plan.

Og pinefuldt har det været for Californien under Newsom:

  • Californien har i de sidste 20 år lukket 11 kulfyrede kraftværker.
  • I 2013 lukkede man det ene af statens to kernekraftværker.
  • Til afløsning af disse værkers pålidelige forsyninger er Californien nu henvist til import af strøm. Staten er USA’s største importør af strøm og henter typisk mellem en tredjedel og en femtedel af forbruget ind fra naboerne.
  • Elpriserne er steget med mere end 98% i løbet af de seneste 15 år.

Californien ligger mht. benzinforbruget som nr. 2 i USA, med en andel på 9% af landets total. Kun Texas ligger højere, med en andel, der udgør 11%. Men benzinen i Californien er dyr, der er lagt statsafgifter på en dollar pr. gallon oven i prisen, der typisk kan være op til 2 dollars højere end i andre stater i USA.

Californien bliver i stigende grad afhængig af import af olieprodukter. Staten var tidligere tæt på selvforsynende og havde i 1982 45 olieraffinaderier. Heraf er de 29 lukket i mellemtiden. Staten har således lukket to tredjedele af raffinaderierne mens befolkningstallet i samme periode er steget med 60%. I dag importerer Californien ¾ af sin olie, langt det meste fra mere eller mindre tvivlsomme regimer i udlandet.

Olieraffinaderi i Californien

For at cementere den tingenes tilstand indfører staten år for år flere og flere restriktioner på den lokale udvinding af olie og gas, fracking er således helt forbudt, og der er meget strenge krav til nye konventionelle boringer. De forhold vil i realiteten kvæle den lokale udvinding inden for kort tid.

For klimaets skyld indfører Californien stadigt mere strikse regler for udledningerne af CO2 fra biler, og om få år vil det ikke mere være muligt at købe benzin- eller dieseldrevne køretøjer. Samtidigt er staten involveret i sagsanlæg mod de store olieselskaber for ”klimaskader”.

Klimafanatisme baseret på afgrundsdyb uvidenhed ville være livsfarlig for USA og resten af Verden, så derfor er tanken om Newsom som præsident om muligt endnu mere skræmmende, end hvis Joe Biden var fortsat på posten.

Del på de sociale medier

2 Comments

  1. Hans Peder From

    Jeg sidder lige nu lørdag 27/7 17.15 og ser fodbold FCN-FCM, og mindst 5 gange har kommentatorerne talt om at den voldsomme varme er skyld i det langsomme tempo. I følge The weather channel er der 22 grader i Farum. At forklare denne evige gaslighting med uvidenhed er i bedste fald naivt.

  2. Det mest skræmmende er ikke at man i Californien vil udfase olie og kul, men derimod at man også udfaser den eneste pålidelig energikilde til afløsning af fossile brændstoffer nemlig a-kraft. Idioti på niveau med de venstreorienteredes evindelige afgiftspolitik!!! Løs problemerne med Videnskab og ikke venstreorienteret Galskab

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*