Debatindlæg, Klimapolitik

Spild af klima-milliarder, du betaler

Global opvarmning har i de sidste 21 år været mere stagnation end opvarmning. Den globale opvarmning stagnerer fra 1998 til 2013 og igen efter 2016 til i dag, men på et højere niveau.

Fig. 1: Den globale temperatur som målt af satellitterne for UAH. Den gennemsnitlige (lineære) globale opvarmning er nu +0,13 oC/årti (+0,12 oC over havet og 0,18 oC over land.

En forskergruppe med deltagere fra NASA og Max Planck Instituttet for Meteorologi offentliggjorde i 2013 en artikel, som fastslog, at global opvarmning havde stagneret i 15 år fra 1998 til 2012. Forskerne konkluderede endvidere, at dette ikke var i overensstemmelse med klimamodellernes forudsigelser. Forskerne angav tre mulige grunde: 1. naturlige variationer i klimaet. 2. ukendte faktorer kan have påvirket klimaet. 3. Det kan heller ikke udelukkes, at klimamodellerne overdriver indflydelsen af drivhusgasser.

Andre forskere fortæller, at IPCC/FN’s klimapanel overdriver global opvarmning. En af forskerne er John Christy. Han er professor ved University of Alabama i Huntsville.

Under et foredrag i 2019 dokumenterede John Christy, at klimamodellerne overdriver global opvarmning. Følgende 2 illustrationer (fig. 2 & fig. 3) er fra hans foredrag:

Fig. 2: De nye CMIP6-modellers simulering af temperaturstigningen fra 1979-2019 (røde søjler) i 10-13 km’s højde over troperne. Deres gennemsnit (= “den videnskabelige konsensus”) er +0,4 oC/årti, mens der i realiteten er fundet +0,17 oC/årti.
Fig. 3: CMIP6-modellernes simulering af temperaturerne mellem 1975 og 2019 for troperne i 10-13 km’s højde. Røde firkanter er modellernes middelværdier år for år, og den røde linje den lineære udvikling. De grønne kurver er, hvad der faktisk er målt. Modellerne har en stigning på +0,4 oC/årti for 1979-2019 og forudser +0,5 oC/årti for 2019-2050.

I to fagfællebedømte klimastudier konkluderer forskerne ligesom John Christy, at modellerne overvurderer global opvarmning.

I den senere tid har en større kreds af forskere tilsluttet sig kritikken af klimamodellerne fra IPCC/FN’s klimapanel.

Allerede den 22. December 2017 offentliggør forskere fra Princeton Universitet en artikel i Nature Communication, som viser, at klimamodellerne undervurderer den daglige afkøling fra skyer, når klimamodellerne forudsiger fremtidens klima.

Igen i 2021 fortæller et nyt studie, at klimamodeller undervurderer den kølende effekt af skyer. Studiet er gennemført af et internationalt forskerhold og offentliggjort i Nature Climate Change.

Senest fortæller en artikel i Wall Street Journal 6. februar 2022, at klimamodellerne ikke opfanger skydækkets store betydning for klimaet. Resten af artiklen er gemt bag en betalingsmur, men Medium har gengivet indholdet, hvor førende amerikanske forskere i skyer og klima-modellering udtaler sig. Her er et lille uddrag, resten kan findes i referatet i Medium.

Hvis ikke du får fat i skyer, så får du ikke et rigtigt resultat.
 – Tapio Schneider, som er forsker ved California Institute of Technology samt ved Climate Modeling Alliance, som udvikler modeller.

Modellerne opfører sig mærkeligt. Vi har et stort problem.
– Gavin Schmidt, som er direktør ved National Aeronautics and Space Administrations Goddard Institute for Space Sciences, som er et førende center i klimamodellering.

Paris-aftalen bygger på klimamodellerne fra IPCC/FN’s klimapanel. Når Regering og Folketing investerer massevis af milliarder i luftige klimaprojekter, så henviser politikerne til Paris-aftalen.

Når DMI udsender prognoser, som er grundlaget for milliardinvesteringer i klimasikring, så bygger det på klimamodellerne fra IPCC/FN’s klimapanel.

Menneskeskabte computermodeller fra IPCC/FN’s klimapanel overdriver global opvarmning og er ikke i stand til at forudsige fremtidens klima.

Er det så klogt, at vi bruger alle de penge?

Del på de sociale medier

2 Comments

  1. Esben Sørensen

    Der er enkelte der tør gå imod mainstream bl.a. dr. John Christy, University of Alabama, Huntsville. Han har målt Jordens temperatur i 35 år fra satellitdata og vejrballoner. Der er tale om en temperaturstigning men langt fra i det omfang som IPCC panelet påstår. Det er ikke CO2 der er den afgørende årsag, men kosmisk stråling og skydække, som anført af bl.a. Henrik Svensmark, DTU. Dette skyldes Solens variation i aktivitet.
    Den eneste måde at dæmme op for temperaturstigninger på, er at lave flere skyer og det kan vi godt. Så spar milliarderne til CO2-foranstaltninger og find ud af hvordan vi præcist får lavet nogle skyer i Stillehavet!

    Elon Musk kan med garanti bidrage her.

    Vh
    Esben Sørensen

  2. Hans Henrik Hansen

    “Er det så klogt, at vi bruger alle de penge?”
    – NEJ!: Vi er – som så ofte før – til grin for egne penge:

    “I forbindelse med Kinas erklæring om at ville være CO2-neutrale i 2060, fortalte styret i 2021 også, at man ville stoppe med at bygge flere kulkraftværker. Det løfte holdt dog ikke længe, ifølge CREA, da Kina i de seks første uger af 2022 allerede har godkendt planer for fem nye værker, med en samlet kapacitet på 7,3 GW.
    Ligeledes viser CREA’s studie, at kineserne fortsat udvider deres kulbaserede stålproduktion. 74 millioner tons ny stålproduktion blev godkendt bare i 2021. Det er mere end resten af verden tilsammen…”

    https://ing.dk/artikel/kina-investerer-alarmerende-kulkraft-stik-mod-intentioner-co2-neutralitet-254497

    Prøv at regne lidt på, hvor meget Danmarks/EUs CO2-reduktioner ‘batter’ i forhold til Kinas (og Indiens) voksende kulafbrænding!!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*