Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Vi har ingen klimakrise

15. september 2023 kl.9:00 - 17:00

750DKK

Dette er titlen på en klimakonference, som bliver afholdt i det danske folketing fredag den 15/9-23

Konferencen arrangeres af den danske Forening: Klimarealisme sammen med de norske og svenske klimarealister og Clintel. Desuden danner Peter Seier Christensen, NB, forbindelsen til Folketinget.

Konferencens hovedtaler bliver Marcel Crok fra Clintel, som redegør for IPCC’s misinformation om klima i rapporten: The Frozen Climate Views of the IPCC

De øvrige foredrag er ikke endeligt fastlagt, men vil indeholde oplæg fra de danske, norske og svenske klimarealister.

Tilmelding til konferencen kan ske på dette link. Prisen er DKK 750 kr. som går til forplejning og dækning af udgifter til arrangementet og til foredragsholdere. Der er rabat på tidlig tilmelding og for medlemmer af Klimarealisme.

Desuden arrangeres en konferencemiddag for konferencedeltagere med ledsagere i Snapstinget på Christiansborg, om aftenen den 15/9. Tilmelding kan ske her.

Desuden arrangeres der på DTU en forkonference torsdag, den 14/9-23, kl.  11-16 blandt andet om kulstofbalancer. Tilmelding kan ske her.

Konferencens temaer

Klimavidenskaben er klar. Klimaændringer udgør ikke en eksistentiel trussel for menneskeheden. Om 100 år vil vi mennesker være omkring 4-5 gange rigere end nu, men klimaændringer kan medføre, at vi reducerer denne store stigning med ca. 5 %. Dette er helt i tråd med, at det internationale klimapanel angiver, at vejr/klima er en mindre betydende faktor for menneskets velstand og trivsel. Dette kan vi alle se ved, at mennesker lever og trives både i kolde, varme, våde og tørre klimazoner, i områder der ligger under havets overflade, og på toppen af bjerge. Rige og dygtige mennesker evner at tilpasse sig al slags vejr.

I de seneste 100 år, hvor temperaturen er steget med en grad og den globale vandstand med 30 cm, er vi mennesker blevet 4 gange så mange, børnedødeligheden er faldet 4 gange, levetiden er fordoblet, vi er blevet 8 gange rigere, andelen af folk, der lever under fattigdomsgrænsen, er faldet fra 70 % til under 10 %, analfabetismen er gået fra 67 % til 15 % og landbrugsudbyttet er mere end tredoblet.

Hovedårsagen til denne storslåede udvikling – som ser ud til at fortsætte så langt vi kan se ud i fremtiden – er i bund og grund menneskenes iderigdom og virketrang, men denne udvikling ville ikke have været mulig uden adgang til rigelig, billig og stabil lagret solenergi i form af kul, olie og gas.

Fordelene ved at bruge kul, olie og gas overstiger mange gange ulemperne, og vi kan ikke forcere os ind i en fremtid uden kul, olie og gas, da det ifølge klimaøkonomerne vil medføre langt større negative konsekvenser for menneskeheden end selv de mest spekulative netto negative virkninger af klimaændringer.

Kuren kan med andre ord blive meget værre end sygdommen.

En tidssvarende energi- og klimapolitik skal baseres på, at klimaændringer kun er et af mange problemer i verden – og langt fra det største.

Energiforsyningssikkerhed er derimod afgørende for verdens udvikling. Alle mennesker i verden – især i de fattigste lande – skal have fuld adgang til kul, olie og gas i mange år endnu.

Anvendelsen af kul til fremstilling af elektricitet vil blive udfaset på markedsvilkår, da kul hen ad vejen bliver sjældnere og dyrere, og på et tidspunkt blive substitueret af den eneste fuldgyldige erstatning vi kender i dag, nemlig atomkraft. Olie og gas kan vi fortsætte med at bruge til spidsbelastning og til transportformål langt ud i fremtiden – da det ikke har nogen praktisk betydning for verdens klima at reducere udledningen af CO2 til nul.

Kontakt

Spørgsmål om konferencen kan rettes til Karl Iver Dahl-Madsen, +45 29638342, karliver@klimarealisme.dk

Detaljer

Dato:
15. september 2023
Tidspunkt:
9:00 - 17:00
Pris:
750DKK

Arrangør

Klimarealisme
Se Arrangør hjemmeside

Sted

Folketinget
Christiansborg
København K, 1240 Danmark
+ Google Maps

En kommentar

  1. Svend Stouge

    Christiansborg er en stor bygning.
    Hvilken indgang kan/skal man bruge ved ankomst og i hvilke rum/sal foregår mødet?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*