Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Den grønne omstilling gør mere skade end gavn

12. marts 2024 kl.19:00 - 21:00

185DKK

Klimavidenskaben er klar. Klimaændringer udgør ikke et dommedagsproblem, men gør os blot en lille smule mindre rige om 100 år, hvor vi mennesker vil være 5 gange rigere. Det er langt billigere og bedre for det hele at tilpasse sig klimaændringerne ved at bygge diger og indføre airconditioning end ved dyre planøkonomiske tiltag med faste reduktionsmål til bestemte tider og usaglig politiske valg af vindere (sol og vind og biomasse) og tabere (dansk landbrug, atomkraft). Grøn omstilling med disse forkerte midler vil med sikkerhed blive langt dyrere og mere skadeligt for menneskene end klimaændringerne.

Karl Iver Dahl-Madsen er formand for foreningen Klimarealisme.

Bemærk

Foredraget afholdes i Gladsaxe Hovedbibliotek, den store sal. Der er stor P-plads bag ved bygningen.

Meld dig gerne til vores nyhedsbrev

Abonner på vores nyhedsbrev og bliv en af vores 928 andre abonnenter.
Vi holder dine data private, og deler dem kun med tredjeparter, der gør denne ydelse mulig. Læs vores privatlivspolitik.
Please follow and like us:

Arrangør

AOF

Sted

Gladsaxe Hovedbibliotek
Søborg Hovedgade 220
Søborg, 2880 Danmark
+ Google Maps

2 Comments

 1. Greta Den Voksne og Uddannede

  Et af mine julegaveønsker bliver fra mine børn og mand, at de vil med mig til dette arrangement.
  Jeg vil for øvrigt råde alle til at se denne lille film:
  https://www.mediatheque.lindau-nobel.org/videos/34729/ivar-giaever-global-warming-revisited/meeting-2015?fbclid=IwAR13UN0ut_NYfkLOh1MVbZ33bb3wfLqYnkg-PfeDGXRL1qWI9KY7T8m5z2Q

 2. “Klimaændringer udgør ikke et dommedagsproblem, men gør os blot en lille smule mindre rige om 100 år”:=
  For omkring 150 år siden var vi ved at begynde industrialiseringsprocessen i Europa; det faldt sammen med afslutningen af “Den lille istid” som begyndte omkring midten af 1400-tallet; denne klimaafkøling fandt sted efter “Den middelalderlige varmeperiode” som medførte isfrit hav uden for den sydvestlige del af Grønland; i løbet denne periode eller for omkring 1000 år siden, blev Grønland koloniseret af nordboere fra Island og Norge som skabte en levedygtig bosættelse baseret på landbrug og fiskeri. Kolonien blomstrede indtil ca. år 1500; da den blev forladt på grund af Den lille istid;
  I dag har den lokale inuit-befolkning (som immigrerede fra det nordlige Canada via Nordgrønland ved begyndelsen af Den lille istid), efter sigende bl.a. begyndt at dyrke kartofler og andre landbrugsprodukter, i tillæg til den fåreavl som blev sat i gang ved import af får (og islandsheste) fra Island for omkring 150 år siden.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*