Klimapolitik, Klimarealisme i medierne

Nyttige idioter

Ørsted har for nyligt vundet første udbud om opsamling og deponering af CO2, det skal ske fra hhv. Avedøreværket og Asnæsværket, der begge er biomassefyrede, og derved vil en opsamling af CO2-en simpelthen netto fjerne den fra atmosfæren og naturens kredsløb. Det betyder, at Ørsted kan sælge ydelsen til andre virksomheder som kompensation for deres CO2-udledninger. Microsoft har allerede meldt sig på banen som køber, så sammen med et rundhåndet statstilskud ender det her som en god forretning for Ørsted.

I praksis skabes der overhovedet ingen værdi ved foretagendet. Microsoft køber aflad, som et led i grønvaskningen af firmaet. Nu kan de over for omverdenen og deres hårdt prøvede kunder, der åbenlyst betaler for meget for firmaets produkter, påstå, at de er ”klimaneutrale”.

CO2-opsamling koster ufatteligt mange ressourcer og vil i praksis aldrig kunne gøre det mindste indhug i atmosfærens indhold og derved slet ikke få nogen indflydelse på klimaet. Det er kun et spørgsmål om politikernes gode fornemmelser i maverne (de ”gør” noget for klimaet) og så alt for velhavende virksomheders behov for at profilere sig grønt.

Men tag ikke fejl. Også uden for Danmarks grænser pusles der med store planer om CO2-opsamling og deponi. Et af problemerne er, at de to aktiviteter ofte vil finde sted langt fra hinanden, så der bliver et behov for – måske lange – transporter af CO2-en. Det kan så på land udføres med tankbil, eller billigere med rørledninger. Imidlertid har det givet anledning til udtalt frygt i de nabolag i f.eks. USA, som rørledningerne var påtænkt at skulle løbe igennem.

CO2 i høje koncentrationer, dvs. over 5-10% (50.000-100.000 ppm) er akut giftig og kan medføre en meget ubehagelig død. Offeret lammes, er ved fuld bevidsthed men helt ude af stand til at røre sig. Man har haft tilfælde, hvor det er sket i virkeligheden.

En rørledning i Satartia, Mississippi, USA, sprang læk i 2020 og snesevis af mennesker blev syge. Det var dog ikke så slemt som tilfældet ved Nyos-søen i Cameroun i 1986, hvor der fandt et naturligt CO2-udslip sted, som dræbte 1746 mennesker. Der blev frigivet flere 100.000 tons CO2 og mennesker og husdyr inden for en radius af 25 km blev kvalt.

Mongstad i Norge, center til forsøg med CO2-opsamling

Det er derfor ikke problemfrit, hvis vi nu vil til at håndtere og deponere store mængder af CO2, især hvis deponiet skal være under landjorden. Det er meget vanskeligt at forudse, hvordan CO2-en vil opføre sig nede i de dybere jordlag, og hvis der er revnedannelser i forvejen, kan kemiske reaktioner med CO2-en i nogle tilfælde være med til at åbne revnerne og store mængder CO2 kan presse sig op igen. Ved olieboringer pumper man tit CO2 ned i felterne for at få drevet mere olie ud. Det er en fin forretning pga. mersalget af olie og gas, men ingen bekymrer sig om, hvorvidt CO2-en bliver dernede og meget tyder på, at en del af den ikke gør.

Danmark vil deponere i gamle oliefelter i Nordsøen, det er meget mindre risikabelt for menneskers helbred, men inden CO2-en når så langt, har der været masser af håndtering undervejs.

CO2-opsamling og deponi gør som nævnt ingen nytte overhovedet. Der er ingen klimakrise, og selvom der var én, kunne vi ikke gøre noget ved den ved at kaste uanede ressourcer ud på opsamling og deponi.

Men politikere fra alle sider af spektret er begejstrede, de fungerer i den sammenhæng som klimaindustriens nyttige idioter. Alt, hvad der ser ud til at kunne afhjælpe ”klimakrisen”, tager de i mod med åbne arme. 

Vi så for nyligt hvor dyr opsamlingen er, og det skal nok gå hen og blive et problem, hvis omfanget bliver stort nok. Der er kun to muligheder for finansiering, offentlige midler eller superrige virksomheders køb af aflad. Begge kilder til penge når vist ret hurtigt bunden af kisten.

Tak til America Out Loud

Del på de sociale medier

En kommentar

  1. Karin Egede

    Mon ikke Ørsted til dels er ejet af et investeringsselskab……penge, penge, penge ?- og her i lille Danmark er vi så glade for alle de store armbevægelser og international berømmelse – uden oprigtigt hensyn til egen Klimarealistiske interesse i at lære at Kystsikre alle vore Havnebyer, holde op med at bygge kystnært og apropos i stedet for at skabe en kunstig flad Lynetteholm Ø, lære at bygge et helt nyt begreb, “Flydende Havnebydel”, som kan tilpasse sig Klimaforandringer – samt forske videre i Pumper, Pumpestationer, Sluseporte, Diger, Vandrensningsanlæg, Droner til Luft & Undervandet til brug for Beredskabsstyrelsen på land og til vands, både i fred & krigstider……!? og måske herved skabe et helt nyt Arkitektonisk Eksport-TurnKeyProjekt, der på den måde kan finde endnu mere berømmelse på den gode måde for DAC, DI og Dansk Videnskab!?
    Klimaet er IKKE en farlig krise her på en magnetiske Jordklode, men derimod en Naturlig Universel Evolution med Sol, Måne, 4 årstider, El Nino, La Nina, Jordskælv og Vulkanudbrud – som vi natur-Nomader fortsat skal lære at tilpasse os, ganske som fugle og alle andre dyr har gjort det gennem millioner af år, hvilket kan ses i Geologien på alle kontinenter!
    Ved Klimarealistisk møde forleden lød spørgsmålet: “Er Klimaet Farligt”?
    NEJ, ikke i min optik, fordi det eneste rigtig farlige er den menneskelige uvidenhed og ondskab. – Tænk over det!
    https://faellesskabtollose.dk/fakta-toelloese-faelled/

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*