Dansen med klimadata, Klimarealisme i medierne

Kølig fornuft

Det følgende er en oversættelse af et opslag på Dr. Roy Spencers hjemmeside:

Eksempel på publicerede grafer over ubalancen. Alt foregår inden for ca. en watt pr. kvadratmeter.

Idet jeg fortsætter med at se alle de skøre budskaber om, hvordan menneskeskabte klimaforandringer ødelægger livet rundt omkring på Jorden, kan jeg ikke lade være med at vende tilbage til hovedårsagen til, at ideen om menneskeskabt opvarmning ikke er blevet underbygget overbevisende. Jeg har diskuteret det her før, men det er værd at tage op igen.

Her i starten vil jeg indrømme, at da der ikke er nogen modbeviser, vil jeg stadigvæk støtte det synspunkt at opvarmningen primært er forårsaget af mennesker (og det siger ikke noget om, hvorvidt niveauet af den menneskeskabte opvarmning på nogen måde er alarmerende).

Men her er årsagen til, at ideen om menneskeskabt opvarmning primært er et spørgsmål om tro…

ALLE temperaturændringer i ethvert system er forårsaget af en ubalance mellem niveauet af energi tilført og energi tabt. Når vi taler om klimaet, mener man, at Jorden hvert år absorberer et globalt gennemsnit på omkring 240 watt pr. kvadratmeter (W/m2) af solenergi, og udsender omtrent den samme energimængde som infrarøde stråler tilbage til verdensrummet.

Hvis vi skal tro på de seneste ca. 15 års målinger i havet fra Argo-bøjerne (ned til 2000 m’s dybde), så har der været en beskeden opvarmning svarende til en ubalance på en W/m2, hvilket antyder, at der er en lille ubalance i disse energistrømme.

Én watt pr. kvadratmeter.

Denne lillebitte ubalance kan sammenlignes med de 5 til 10 W/m2 usikkerhed på målingen af de 240 W/m2 gennemsnitlige strømme ind og ud af klimasystemet. Vi kender ikke de energimængder så præcist. Vores satellitmålesystemer har ikke det niveau af absolut præcision.

På de diagrammer, I har set med den globale energibalance, har man masseret tallene ud fra den antagelse at hele ubalancen skyldes menneskene.

Jeg gentager: INGEN af de naturlige, gennemsnitlige globale energistrømme i klimasystemet kendes mere præcist end omkring 5-10 W/m2…. sammenlignet med oceanernes opvarmning svarende til en ubalance på 1 W/m2.

Det betyder faktisk, at den nylige opvarmning kunne for størstedelens vedkommende være naturlig … og vi ville aldrig vide noget om det.

Men klimaforskere antager simpelthen, at klimasystemet ville have været i en perfekt langtids harmonisk balance, hvis det ikke var for menneskene. Det har været en vidt udbredt halvreligiøs antagelse i klimaforskerkredse, så længe jeg kan huske.

Men den overbevisning er i store træk et menneskefikseret udtryk for tro.

Det gør det ikke forkert. Det er bare …. usikkert.

Desværre bliver den usikkerhed aldrig viderebragt til offentligheden eller til politikerne.

Please follow and like us:
Del på de sociale medier

5 Comments

 1. Ingrid Schmall

  Wieviel Wärmeenergie längst vergangener Sonnentage wird täglich durch das Verbrennen ( künstlich oder natürlich, – Torfbrände, oberflächennahe Kohleadern, Sumpfgas,…- von fossilen Energieträgern wieder in die Welt gesetzt?
  Ist das schon im Bereich im Watt/m2 Bereich?

 2. Ingrid Schmall

  Google Maps hat die Überschwemmungsregionen in Sydney eingekreist. 2 Ortsteile waren es gestern

 3. Hans Henrik Hansen

  “Idet jeg fortsætter med at se alle de skøre budskaber om, hvordan menneskeskabte klimaforandringer ødelægger livet rundt omkring på Jorden…”
  – med til krøniken hører, at klimaforandringerne medfører hyppigere og mere intense vejrfænomener: Tornadoer, skybrud, oversvømmelser mv.
  Her en interessant artikel, der kaster lys over udviklingen i USA:

  https://notalotofpeopleknowthat.wordpress.com/2022/07/03/coldest-wettest-stormiest-the-good-old-days-before-global-warming/

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*