Debatindlæg, Klimapolitik

Folketinget: Klimainvesteringer i blinde

Folketinget er i fuld gang med klimainvesteringer i milliardklassen. Det er investeringer, som er afgørende for levevilkårene i fremtidens Danmark. Hvad er baggrunden for sådanne vidtrækkende investeringer?

EU vedtog i december 2020 et bindende mål om en reduktion af CO2-udledningen på 55% i forhold til 1990.

Efter besøg af en svensk skolepige og et folketingsvalg vedtog et stort flertal i Folketinget en klimalov, som forpligter Danmark til at reducere med 70%.

Som foreskrevet af klimaloven blev Klimarådet nedsat. Det er et uafhængigt organ, som skal kontrollere, at Danmark når målet om 70% reduktionen.

Folketinget går langt videre end EU. Det er på grund af Greta Thunberg. Vi skal lytte til de unge, siger politikerne, og de unge lytter til Greta Thunberg. Folketingets radikale klimapolitik kan i realiteten henføres til, at det lykkedes Politiken at samle 40.000 skoleelever og andre unge til en manifestation foran Christiansborg, hvor Greta Thunberg holdt tale. Alle medier, trykte som elektroniske, var ved at falde i svime over de unges engagement.

Det helt store spørgsmål er, om CO2 har den store indflydelse på klimaet, som regering og folketing mener, og det har CO2 ikke. Det ser man ved at sammenholde udviklingen i CO2 med den tilsvarende globale udvikling i temperatur.

Fig. 1: Kilde NOAA


I hele perioden accelererer luftens indhold af CO2, fig 1.

Fig. 2: Kilde NOAA

Global temperatur bølger med stigende tendens, men udviklingen er ikke entydig (fig. 2).

Fra 1880-1910 falder temperaturen – CO2 stiger
Fra 1943-1977 pauser temperaturen og CO2 stiger
Fra 1998-2012 stagnerer temperaturen og CO2 stiger
Efter 2016 stagnerer temperaturen og CO2 stiger
Fra 1880 til i dag er den globale temperatur steget med 0,9 grader celsius

Ledende forskere fra nogle af Amerikas førende læreanstalter og universiteter har rejst stærk kritik af klimamodellerne fra FN/IPCC. Ifølge forskerne overdriver klimamodellerne den globale opvarmning, fordi man undervurderer skyernes kølende effekt på klimaet.

Forskerne har slået sig sammen i Climate Modeling Alliance, hvor man ved hjælp af kunstig intelligens vil frembringe mere troværdige klimamodeller.

Resultatet af anstrengelserne vil blive præsenteret 6. maj 2022 på Harvard Universitetet.

Klimaloven med 70% reduktion af CO2-udledningerne bygger på fejlbehæftede klimamodeller og et af FN opbygget klimahysteri, som forstærkes af den stadige påvirkning fra det klima-industrielle kompleks. Man må heller ikke undervurdere indflydelsen fra Greta Thunberg, Politiken og de demonstrerende skoleelever.

Folketingets mange klimainvesteringer er foretaget i blinde.

Please follow and like us:
Del på de sociale medier

One Comment

  1. Allan Gorm larsen

    Jeg troede faktisk at man havde fået nok af frk. Thunberg, men det er åbenbart ikke tilfældet.
    Jeg husker, dengang hun som 16-årig stod, flæbende i FN og beskyldte de voksne for at have “stjålet både hendes barndom og ungdom” med stigende temperaturer, samt stigende CO2.
    Jo kloden ville gå under om højst 5 år, men den er her da endnu, så det er nok ikke så galt, endnu.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*