Debatindlæg, Klimapolitik

FN’s generalsekretær går i vandet

FN (IPCC) har 28. februar 2022 udgivet en ny rapport, som omhandler konsekvenserne af klimaændringer. Det har som så mange gange før trukket alarmerende overskrifter i medierne, der ukritisk stiller spalteplads til rådighed for advarslerne fra FN.

Danske forskere stiller sig også til rådighed for at bakke op om FN’s advarsler. I Berlingske fortæller professor Karsten Anbjerg-Nielsen, professor ved Institut for Vand- og Miljøteknologi på DTU: Danmarks største klimaudfordring er det stigende havvand. Det kan blive nødvendigt langs kysten i Danmark at bygge 4000 km diger og i bedste fald 500 km.

Global opvarmning har været i gang længe. Ifølge Kystdirektoratet har stigningen i danske havne været på 2 mm om året og uden acceleration. Det er ulogisk, hvis vandet pludselig skulle begynde at stige med mere end 2 mm om året som hidtil.

Professoren bygger sine forudsigelser på klimamodellerne fra FN. Modellerne viser 2½ gang så stor global opvarmning som registreret. Flere og flere klimaforskere siger fra. Senest har førende amerikanske forskere fortalt, at klimamodellerne ikke kan forudsige fremtidens globale temperatur.

Berlingske fortæller, at FN-rapporten er baseret på 900 forskeres gennemtykning af 34.000 videnskabelige kilder. I realiteten er der tale om 36 siders sammendrag af forskernes arbejde. Sammendraget er, hvad repræsentanter for 195 lande har kunnet blive enige om.

Tuvalu er et af de 195 lande. Tuvalu er en østat i Polynesien og består af 9 atoller med et samlet areal på 26 kvadratkilometer.

Tuvalu ønsker som mange andre lande at få del i de milliarder, som rige lande indbetaler for at kompensere sårbare lande for landenes omkostninger ved klimaforandringer.

Tuvalu ønsker at skabe en fortælling om, at øerne synker i havet på grund af klimaforandringer. For at støtte op om den fortælling besøger generalsekretær Antonio Guterres den synkende østat den 17. maj 2019. En TIME fotograf benyttede lejligheden til at tage et billede, som kom på forsiden den følgende måned:

Antonio Guterres gik i vandet, men faktisk er det en maveplasker. Et studie offentliggjort i Nature Communications 9. februar 2018 viser, at Tuvalus areal vokser ligesom hovedparten af de øvrige øer i Stillehavet.

Fakta er åbenlyst underordnet FN’s falske fortælling om klimaforandringer.

Please follow and like us:
Del på de sociale medier

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*