Klimarealisme i medierne, Storme, Oversvømmelser og Tornadoer

Tornadoer og varmere vejr

Næppe havde vi skrevet om storme og tornadoer i USA, før nogle stater i den østlige del blev hårdt ramt her i weekenden. En kendt klimaekspert, Joe Biden, der ind i mellem spiller rollen som præsident, når han er vågen, har straks indirekte kædet de ulykkelige begivenheder sammen med ”det varmere vejr”.

Ingen tvivl om at tornadoerne var katastrofale, med enorme ødelæggelser og desværre mange dødsfald, de fleste i forbindelse med at bygninger styrtede sammen over dem. Det gik bl.a. ud over et af Amazons lagre.

Men skyldes tornadoerne virkeligt den globale opvarmning og de varmere temperaturer? Tony Heller har udsendt en hurtig video, hvor han redegør for sammenhængen. Tornadoerne er naturligvis ikke ”uden fortilfælde”, der har været lige så slemme tildragelser i de samme områder bl.a. tilbage i 1970’erne. Den gang var det koldt og man frygtede seriøst, at Verden var på vej ind i en ny istid. Man tilskrev ligefrem tornadoerne det køligere vejr. Heller bemærker elegant, at den gang var Joe Biden netop valgt til senatet, men han har åbenbart glemt alt om tornadoerne, selvom de optrådte meget synligt i datidens medier.

Fig. 1: Hyppigheden af tornadoer pr. delstat i USA i december måned, gennemsnit over perioden 1950-2013. De ramte stater i denne omgang er indrammet med gult.

Tornadoer i december er ikke usædvanlige, fig. 1 viser fordelingen over hele USA i perioden 1950-2013. Man ser. at de ramte stater (indrammet med en gul linje) ligger omkring en middel forekomst af tornadoer i december.

Fig. 2: Udviklingen i antallet af kraftige tornadoer i USA, 1950-2018.

Dr. Roy Spencer, kendt klimaforsker på godt og vel fuldtid, skrev om emnet for et par år siden og påpegede, at generelt er der blevet færre af de voldsomste tornadoer gennem årene fra 1950 til 2018, hvor sidstnævnte år havde det laveste antal set i hele perioden, se fig. 2. Alt tyder på, at det er køligere og ikke varmere vejr, der fremmer tornadoerne.

Men man skal jo aldrig lade et godt uvejr gå til spilde i klimasagens navn…

https://www.climatedepot.com/2021/12/12/watch-december-tornadoes-not-rare-tornadoes-used-to-be-blamed-on-global-cooling-in-1970s-tony-heller-of-real-climate-science-explains/

Please follow and like us:
Del på de sociale medier

3 Comments

 1. Knud Larsen

  Det er foruroligende, så mange, ellers fornuftige mennesker, der springer med på den alarmistiske vogn.
  Også blandt vore universiteters bestyrelsesforpersoner.
  Se denne artikel fra 10. januar:
  https://www.nature.com/articles/s43247-021-00332-2.pdf
  = Stop blaming the climate for disasters (nature.com)

 2. Ingrid Schmall

  Durften die Amazon-Mitarbeiter in die üblichen Tornadoschutzräume gehen oder war es verboten mit den entsprechenden tödlichen Folgen?

 3. Hans Henrik Hansen

  Vedr. Fig. 2:

  Denne artikel indeholder interessant baggrundsinformation vedr. ‘tornadostatistik’:

  https://wattsupwiththat.com/2021/12/12/joe-biden-spins-tornado-misinformation/

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*