Klimarealisme i medierne, Original Temperatures

Globale temperatur for august

I denne omgang var Dr. Roy Spencer fra UAH meget hurtigt ude med sin temperatur for den forgangne måned. UAH baserer jo sin kurve på uredigerede satellitmålinger, så Spencer har det naturligvis noget nemmere end folkene bag de andre kurver, hvor der skal justeres og homogeniseres, og hvad det ellers kaldes.

Hvad blev så resultatet for august måned?

Med 0,17 grader celsius er anomalien en smule lavere end den for juli, der var 0,20 grader. Vi er således fortsat nede på niveau med bunden mellem de to El Niño-perioder, vi havde i 2016-17 og 2018-19, men ikke helt nede på niveauet fra den lange varmepause 1998-2014.

De andre kurver er som altid stærkt forsinket, men her er NASA/GISS, der er nået frem til og med juli:

Den viser grundlæggende det samme billede for de seneste måneder; vi ligger på niveau med pausen mellem de to El Niño-er.

Det bliver nu spændende at se, hvad der sker i de næste måneder. Der er tegn på, at vi kan få endnu en La Niña, ligesom vi havde i slutningen af 2020 og som forårsagede den “afkøling” som den globale temperatur viser. “Afkøling” i gåseøjne fordi begrebet “global temperatur” er meget vanskeligt at definere i praksis og endnu sværere at måle. UAH har fundet en forholdsvis enkel og pålidelig metode, men desværre går dens tal jo kun tilbage til 1979, da de første satellitter blev sendt op.

https://www.drroyspencer.com/

Please follow and like us:
Del på de sociale medier

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*