Ekstremvejr, Klimarealisme i medierne

Klimaforandringer

Her er en længere artikel, skrevet af den amerikanske meteorolog Joe Bastardi. Han har undervejs en meget interessant pointe vedrørende hede- og kuldebølger.

Fig. 1: Temperaturanomalier i USA, februar 2021. Reference: 1991-2020

I år har vi set adskillige vejrfænomener, der er blevet tilskrevet ”klimaforandringer”. Fig. 1 og 2 viser temperaturanomalierne i USA for henholdsvis februar og juli. I februar (fig. 1) havde man den meget kolde periode, hvor bl.a. Texas blev begravet i sne og is og folk manglede strøm i dagevis.

Fig. 2: Temperaturanomalier i USA, juli 2021

I juli måned kom så hedebølgen med rekordhøje temperaturer i staterne Oregon og Washington og en ledsagende alvorlig naturbrand, se fig. 2. I medierne var der ingen tvivl om, at det måtte være den menneskeskabte globale opvarmning, der havde medført alle disse kalamiteter.

Fig. 3: Temperaturanomalier i USA, februar 1936. Reference: 1991-2020

Mn passer det nu også? Fig. 3 viser temperaturanomalier for USA i februar 1936. Store dele af USA var 4-5 grader celsius (figuren viser grader Fahrenheit) koldere end referenceperioden 1991-2020. Så meget er den globale temperatur alligevel ikke steget fra 1936 til nu.

Fig. 4: Temperaturanomalier i USA, juli 1936. Reference: 1991-2020

Og så har vi fig. 4, der viser anomalien for juli 1936. En gigantisk hedebølge i hele det centrale USA, med temperaturer på 5 grader celsius over normalen. Den gang havde menneskeheden kun udledt en brøkdel af den nuværende mængde CO2, og vejret den gang kan ikke have haft noget med menneskeskabte klimaforandringer at gøre.

Situationen i 1936 sætter vores oplevelser her i 2021 i relief. De er således ikke ”uden fortilfælde” og der er ikke noget ved dem, som naturen ikke kunne klare ved egen hjælp.

”Klimaforandringerne” er en myte.

https://www.cfact.org/2021/07/26/destroying-the-moral-imperative-of-fossil-fuels-by-weaponizing-weather-to-support-green-fraud-and-american-marxism/#

Please follow and like us:
Del på de sociale medier

4 Comments

 1. Jan Burghardt

  Figur 4 (under foto står der figur 1)??????
  1936????

 2. Tor Egil Bye

  Et godt billede på hvordan “Confirmation Bias” bruges i dagens klimadiskussion i medierne. For både ekstrem kulde og ekstrem varme bliver nu tilskrevet AGW. Nu er 1936 og de tidlige 30’ere i USA et godt eksempel. Men der findes mange flere, bl.a. omkring 1901, 1921 hvor medierne beskrev den voldsomme afsmeltning af Arktis, og man forudså et isfrit arktis i nær fremtid.

 3. Peder Kruse

  Den aktuelle globale temperatur er heller ikke noget at skrive hjem om, og det har den ikke været længe nu. Omkring 0,2 grader over 1979-2000 baseline. Hvis de ortodokse kan tolke vejr som klima, kan hedninge vel også 🙂

  https://climatereanalyzer.org/wx/DailySummary/#t2anom

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*