Debatindlæg, Klimaadfærd

Empati

– Gæste-indlæg

Som udgangspunkt, vil alle religioner kærligheden. Laver de “regler”, for at “få” den?

Religion?

Politik?

Hvordan internaliserer man ”moral”?

Findes der kun en “religion”?

Kan en religion være farlig?

Kan en religion bestemme?

Ord er svære, at sige, at tolke. Min henvendelse er på alle måder med et positivt sigte.

Dette brev er blandt andet sendt til mange politikere og politiske partier, samt religioner, protestanter, jøder, muslimer, katolikker, præster, imamer, biskopper, rabbinere m.m.

Jeg har stor respekt for religioner og politikere, og ved, at de gør et stort humant arbejde, alle med kærligheden for øje. Jeg ved også, at alle mennesker tror på kærligheden.

Hvo intet vover, intet vinder

Jeg er et menneske blandt jer andre 7 milliarder. Vi har en vigtig ting sammen, jorden og den manglende kærlighed, kan vi ikke få en fællesfølelse for den og hinanden?

En bøn

Kan vi mennesker ikke passe bedre på jorden og hinanden, passe på, med ”forurening”, med de teknikker vi tager i brug, gensplejsning osv. Passe på hvilke energikilder vi anvender, passe på naturen, ordentlig dyrevelfærd.

Kan vi ikke lære at tro på kærligheden, tro på hinanden, finde ud af at den største glæde er at glæde et andet menneske.

Kan vi ikke finde ud af at hjælpe dem, der sulter, dem der er fysisk og psykisk handicappede, dem der lider af jalousi, misundelse, dem der er i krig, narkomaner? Lade alle, der har det ”skidt”, få et godt langt liv uden umenneskelige problemer, (Vi fokuserer sjældent på ”rigtige” problemer, vi gør små problemer store).

Fordele goderne på en rimelig måde.

Bønnen vokser desværre dag for dag.

Hvis der sidder en Gud, (jeg har valgt at bruge ordet Gud, kært barn har mange navne), et sted og betragter os, vil han måske ryste på hovedet, og måske sammenligne de forskellige religioner, med det danske Folketing, og tænke, mange, lige fra yderste højrefløj til yderste venstrefløj.

Ved de overhovedet, hvad livet går ud på, de render rundt som en flok forvirrede høns. Hvor blev kærligheden af.

I denne ”globaliserede” verden, ved mange, hvad der foregår fra minut til minut på mange områder.

Vi ved f.eks. at undværer du en øl, lader være med at have en større bil end nødvendigt, eller noget andet overflødigt, kan det redde liv. Det gør vi ikke, vi har altid en undskyldning. Jeg tror vi mange gange har så ”travlt”, at empatien ikke kan følge med. Vi får ikke løst vores store problemer, hvis vi ikke finder kærligheden, gennem empati.

Ps. Jeg er en gammel mand, der har lyst til at sige noget, jeg er ikke vant til at formulere mig på skrift, men vover. Jeg er desværre ikke bedre end andre, jeg har ”syndet” meget, og gør det dagligt. Jeg er ikke medlem af nogen ”religion”, eller ”politisk” parti. Men troende.

Vi bliver nødt til at finde kærligheden til hinanden, jorden. Hvis vi skal overleve.

Mit forslag er at holde en global ”empati”-uge, en uge hvor vi ved, at vi alle tænker på hinanden, og måske oven i købet hjælper et andet menneske, dyr, sætter sig i sin værste fjendes situation, osv. Forestille os at vi er venner alle sammen.

Få øjnene op for kærligheden, jeg ved, at den vil vokse, den er stærkest.

Hvis du syntes om ideen, vil jeg blive glad, hvis du vil videresende mit håb. Helst med din kommentar, og måske et svar til mig.

Bare nogen deltager, vil der måske blive en mindre dræbt, den uge, måske bliver der gjort nogle gode gerninger, der smitter.

Mit ønske er at se ud over politiske og religiøse forhold denne uge.

Måske starte med en dansk empati-uge?

Med venlig hilsen.

Klaus

Jeg ved, at mit ønske om en global empati-uge sikkert er naivt, men måske vil mit brev få en lille plads i nogle menneskers tanker.

Jeg ved, at min indledning er lang med mange spørgsmål, som det er meningen at læseren skal besvare inde i sig selv.

Det er vores børn og børnebørn der arver.

Det du forbruger, må andre undvære.

Hvad betyder samvittighed

Real life?

Klimarealisme modtager gerne flere indlæg fra sidens følgere, og hvis de på én eller anden måde hænger sammen med miljøet og klimaet, vil vi meget gerne offentliggøre dem her på siden. Send jeres forslag til vores e-mail, Klimarealismedk@gmail.com

Please follow and like us:
Del på de sociale medier

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*