En grønnere planet, Klimarealisme i medierne

Olivenolie

I går skrev vi om de mange påstande om fald i fødevareproduktion pga. klimaforandringer. Der er ikke meget hold i dem i virkeligheden, men alligevel svømmer medierne og internettet over med historier om katastrofer for denne eller hin fødevare, fremkaldt af klimaet.

Her er et frisk eksempel vedrørende olivenhøsten. Et opslag fra en internetside ved navn ”Eater.com” beskriver en egn af Spanien, hvor olivenhøsten er truet pga. en omgang frostvejr. Det virker jo lidt mærkeligt, da vores generelle problem ellers skulle være et varmere klima. Opslaget går videre med historier om diverse bekymringer i andre lande og eksempler på reducerede høstudbytter af den ene eller den anden grund. Alt er selvfølgeligt resultatet af ”klimaforandringer” og modelberegninger viser, at det bliver værre i fremtiden.

Man glemmer vist, at udbyttet af landbrug altid varierer med vejret, der lokalt kan svinge meget fra år til år og altid har gjort det. Det er vilkårene i branchen.

Men statistikken for den globale olivenhøst taler sit eget sprog. Faktisk er udbyttet 3-doblet siden 1960 og fordoblet siden midten af 1990erne. Årene med rekordhøj olivenproduktion er fra 2013 og fremefter, med det hidtil bedste år i 2018-19.

Så igen bliver ikke-eksisterende landbrugskriser hængt op på klimaforandringer, som ikke findes.

https://climaterealism.com/2021/03/media-claim-olive-oil-climate-crisis-as-production-triples-and-sets-new-records/

Please follow and like us:
Del på de sociale medier

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*