Klimaadfærd, Klimapolitik, Klimarealisme i medierne

Klimanedlukning

Det er nævnt mange gange, at coronanedlukningerne kunne blive en inspiration til de tiltag, der bliver nødvendige for at afværge klimakrisen. Med andre ord kan vi betragte coronaforanstaltningerne som en (mild) generalprøve på, hvad der skal gøres for at redde klimaet.

Mariana Mazzucato, en professor fra London, skriver i en artikel, at klimasagen kan nødvendiggøre, at regeringerne begrænser brugen af privatbiler, forbyder indtagelse af rødt kød, stiller krav om ekstreme energibesparelser og standser alle olieselskabernes boreaktiviteter.

Mazzucato tror ikke på, at den liberale kapitalistiske økonomi kan håndtere klimaudfordringen, og derfor bliver nedlukningerne nødvendige.

Sjovt nok er en økonomi, hvor det private erhvervsliv får lov til at fortsætte, men bliver reguleret i alle ender og kanter, ikke så meget kommunistisk, men snarere hvad man så i de fascistiske lande før og under 2. Verdenskrig.

Mazzucato har nærmest opnået stjernestatus, både i USA (hos Demokraterne) og i udlandet. Politikere føler sig tiltrukket af ideerne om, at de skal ind og detailstyre samfundet og erhvervslivet. Sjovt nok tænker ingen på, at sådan noget har været prøvet mange gange før men aldrig med et godt resultat.

https://www.economicpolicyjournal.com/2021/02/prepare-for-coming-climate-lockdowns.html?spref=tw

Please follow and like us:
Del på de sociale medier

2 Comments

 1. Hans G Petersen

  Hvordan vil Mazzucato få de olie-, gas- og kulproducerende lande til at stoppe med at bore/grave efter mere? Det drejer sig bl.a. om en håndfuld stater i Mellemøsten, med Saudi Arabien i spidsen, Iran, Phillippinerne, Indien, Kina, Polen, Rusland og sikkert et par yderligere håndfulde. Hvordan?

  Og hvor hurtigt?

  Halvdelen eller mere af verdens energi kommer fra ‘sorte’ kilder som disse. Lukke ned for dem hurtigt er jo vejen til massiv, global nød, arbejdsløshed, politisk uro m.m. og sikkert globalt økonomisk kollaps. Hvis ikke ligefrem krig/e i et grumt forsøg fra én eller anden enøjet stat på at stoppe dette klimaalarmistiske vanvid.

 2. Jan Østergaard

  Det kunne være et spændende eksperiment, hvis vi helt uden statslig styring lader de klimaangste køre i elbiler, spise grønt, bælgfrugter og for nogle klogeres vedkommende lyst kød og fisk; veganerne har lidt større ernæringsmæssige udfordringer, og lader os andre gøre som vi plejer!
  Så måler vi efter X antal år om der er nogen effekt på klimaet!

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*