Ekstremvejr, Klimarealisme i medierne, Storme, Oversvømmelser og Tornadoer

Orkaner i 2020

Fra sædvanlig kant: New York Times, The Guardian og Washington Post hævdes det, at 2020 blev den værste orkansæson nogensinde, og den har efterladt USA’s østkyst i ruiner. Det passer så ikke helt, når man kigger nærmere på data.

I de senere år har man ændret kriterier for, hvornår en storm kaldes for en orkan. Flere mindre storme med kortere levetid bliver nu også navngivet og udråbt til at være orkaner. Samtidigt tæller man storme med, som aldrig går i land. Det kan man gøre i dag med stor sikkerhed, fordi satellitterne registrerer alt, hvad der rører på sig. For 50 år siden og tidligere havde man ikke nogen satellitter. Den gang registrerede man kun orkaner, der faktisk gik i land.

Der blev rapporteret storme ude på havet, men det var kun i de tilfælde, hvor et skib tilfældigvis var i nærheden, så det var langt fra alle, man fik registreret. Og jo længere man går tilbage i tiden, jo færre skibe var der.

Hvis man renser ud i alle de mindre storme af kort varighed, er der ikke noget, der tyder på, at der er kommet flere orkaner i de senere år, og 2020 er ikke noget særligt.

https://climaterealism.com/2020/11/no-2020-was-likely-not-a-record-hurricane-season/

Please follow and like us:
Del på de sociale medier

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*