Anden Energiteknologi, Klimarealisme i medierne

Brintfabrik i Danmark

Shell påtænker at bygge en brintfabrik i Fredericia. Brinten skal fremstilles ved elektrolyse, dvs. på papiret baseret på vedvarende energi. Brinten skal primært bruges på raffinaderiet ved fremstilling af olieprodukter, men kan på længere sigt også komme til at indgå i grønne energiløsninger, f.eks. som brændstof til brintbusser eller -lastbiler. Kapaciteten skal i første omgang være 20 MW men senere ekspanderes til 1 GW (strømforbrug, må man formode).

Brint anses for en måde at lagre ustabil vind- og solenergi på. Når det blæser godt, produceres der brint til et lager, som man så kan trække på, når det er vindstille. Med i projektet her er et lager på 10 tons brint. Det vil, hvis brinten lagres i flydende form, fylde 150-200 m3.

10 tons brint batter dog ikke meget i energiforsyningen. Som tidligere nævnt her på siden (link) vil 10 tons kunne levere lige så meget strøm som en 10 MW mølle i et døgn. Dvs. lageret vil ikke engang kunne give fornuftig backup til bare en enkelt havvindmølle.

Men dyrt bliver det.

https://ing.dk/artikel/shell-vil-bygge-nordens-stoerste-brintfabrik-danmark-230398

Please follow and like us:
Del på de sociale medier

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*