Klimarealisme i medierne, Koraller og Ocean pH

Australiens koralrev

I en ny rapport har den australske forsker Terry Hughes m.fl. hævdet, at halvdelen af Great Barrier Reef’s koraller er døde eller næsten døde. Det har ført til indsigelser fra flere sider.

Den tidligere professor Peter Ridd har afvist Hughes’ konklusioner og Global Warming Policy Foundation (GWPF) har efterfølgende udsendt en pressemeddelelse, baseret på Ridd’s studier.

Peter Ridd baserer sig på det Australske Havforskningsinstitut (Australian Institute of Marine Science AIMS), der udgiver kurver over korallernes udbredelse. Her ser man, at udbredelsen i dag er på niveau med udbredelsen i 1995. Der var en voldsom nedgang i 2011, men den skyldtes at området blev ramt af cykloner, der ofte gør stor skade på koralrev.

Udbredelsen af koraller på Great Barrier Reef, Australien. Kilde: AIMS

Jennifer Marohasy, en australsk biolog, påpeger, at Hughes i sin overvågning af koralrevene bruger såkaldte proxyer, hvor man kigger på nogle få udvalgte lokationer og herfra konkluderer på hele revets vegne. Én af de lokationer er netop det sted, hvor der var cykloner. Marohasy har nu været ude at kigge på en række steder, og har foretaget dykkerekspeditioner. Allevegne finder hun, at korallerne ser ud til at trives. De områder, der i 2016 var ramt af blegning, har genvundet deres kulør og ser helt normale ud. Hun er generelt meget skeptisk over for den officielle koralforskning i Australien, hvor man gør sig stor umage med at beskrive situationen meget negativt.

https://mailchi.mp/ac3f6e90b386/press-releaseclaims-of-dramatic-loss-of-great-barrier-reef-corals-are-false-178842?e=f4e33fdd1e

https://jennifermarohasy.com/2020/10/half-the-corals-dead-but-not-in-real-life/

Please follow and like us:
Del på de sociale medier

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*