Klimarealisme i medierne, Vind og Sol

Stabil vindkraft?

Artiklen her er meget kort, men dens hovedbudskab er en kurve fra en tysk hjemmeside: www.mensch-natur-bw.de. Her er vist den samlede elektricitetsproduktion fra alle de tyske vindmøller, både på land og på havet, i løbet af august måned 2020.

I alt er der installeret en kapacitet på ca. 60.000 MW, eller 60 GW. Man ser, at produktionen aldrig når i nærheden af dette tal, men det meste af tiden ligger nede omkring 10 %. En enkelt spids omkring 26. august når op på ca. 75 % af kapaciteten. Man bemærker også de enorme udsving i produktionen, fra dag til dag og time til time. I længere perioder ligger man på et meget lavt niveau, f.eks. 14.-19. august produceres der under 5 GW, på nær en kortvarig top d. 16/8.

Det siger sig selv, at der er behov for en massiv backup fra andre energikilder, hvis der skal være strøm i stikkontakterne hele tiden.

Det er interessant at se, at også i Danmark var produktionen af vindkraft i august på et meget lavt niveau, og vi var tvungne til massiv import af strøm de fleste dage. Situationen med ringe vind strakte sig således fra Sydtyskland til langt op i Nordsøen.

https://notrickszone.com/2020/09/12/schizophrenic-german-wind-power-output-in-august-plagued-by-wild-volatility

Please follow and like us:
Del på de sociale medier

2 Comments

  1. Oluf Johnsson, MEd CPE, Dipl. AE

    Tak Søren Hansen. Har du/ findes der en tilsvarende graf for Danamrk i samme periode? Det ville være en særdeles interessant sammenligning til vore håbløs ignorante politikere, som vindmølle koncernerne desværre derfor har meget let ved at manipulere! Vi sidder netop nu i suppedasen her i Tønder kommune. Vi har ca. 480 22-25 år gamle vindmøller på land i Sønderjylland, som er udtjente, men som vi, borgerne ikke vil have erstattet med 150- 185 m høje havturbiner på land! De 248 vindmøller står i Tønder kommune. Tænk, om vi kunne slippe for dem alle med 15 af disse monstre ude på Dogger Banke, som rigeligt kunne erstatte de 480 gamæe møller. Sønderjylland vindmøllefrit område!!!!! 🙂

    • Søren Frydendahl Krab

      Altså, det kan ikke være så svært. En havvindmølle, beklædt med solceller, ved foden monteret med bølgeanlæg, og inde i tårnet, tidevandsenergi, og endnu en mølle inde i tårnet, til luften gennem tårnet. Og gad vide om der er plads til danfosses osmose anlæg også. Hold op en energistation. Kan jo ikke være et problem for de rette ingeniører.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*