Isbjørne, Pingviner og andre dyr, Klimarealisme i medierne

Isbjørnen på Svalbard

En turist på Svalbard kom desværre af dage for nyligt, dræbt af en isbjørn mens han opholdt sig på en campingplads nær Longyearbyens lufthavn. Forudsigeligt nok blev hændelsen tilskrevet manglen på havis pga. øget afsmeltning af Arktis. Klimaforandringer igen igen.

I artiklen her redegør en af verdens fremmeste isbjørneforskere Dr. Susan Crockford for episoden. Der har ikke været mangel på is i Svalbard denne sommer, og isbjørnene er velnærede efter en god sæljagt. Det er helt normalt, at de i august måned ikke mere kan jage sæler og derfor går uden mad. Sådan har det altid været.

Den skyldige isbjørn var en ung han, 3 år gammel, der muligvis ikke helt kunne finde ud af, hvordan man gør som isbjørn, og derved måske ikke havde haft held nok med sin sæljagt tidligere på sommeren. Det sker også at ældre, fuldvoksne, isbjørne kan finde på at stjæle de unge bjørnes fangster.

Men situationen for isbjørne på Svalbard er helt normal og der er ingen grund til at påkalde sig klimaforandringer. Det konkrete problem ved episoden var vist snarere, at campingpladsen var helt ubeskyttet, og beboerne måtte endda ikke have våben. Der var planlagt et hegn, men det var blevet udskudt pga. coronakrisen. Så hvis der er en krise, er det vist snarere hos de norske myndigheder.

https://polarbearscience.com/2020/08/28/fatal-polar-bear-attack-in-svalbard-unfairly-blamed-on-lack-of-sea-ice/

Please follow and like us:
Del på de sociale medier

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*