Isbjørne, Pingviner og andre dyr, Klimarealisme i medierne

Pingviner

En ny undersøgelse viser, at antallet af kejserpingviner omkring Antarktis er steget betydeligt, til over 280.000 ynglende par.

Alligevel er der forskere, der anmoder om, at kejserpingvinen bliver opgraderet til ”sårbar” på den internationale liste med klassifikation af dyrearter efter deres risiko for udryddelse. Det gør forskerne på baggrund af forudsigelser fra klimamodeller, der er baseret på IPCC’s RCP8.5 scenarie. RCP8.5 betragtes af mange som ”business as usual” uden klimatiltag, men er allerede bredt afvist som alt for pessimistisk. Derfor giver det ingen mening at bruge det i bedømmelsen af dyrearters fremtid.

Den slags sobre overvejelser stopper dog ikke noget, når det drejer sig om klimaet. Man ønsker ikke at glæde sig over, at det går godt for en populær dyreart. Hellere gentage sangen om at kun reduktioner i CO2-udslippet kan redde pingvinerne.

Please follow and like us:
Del på de sociale medier

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*